Voleybol

"Sarı Melekler" 3. kupanın peşinde

28 Mart 2014 Cuma 12:30 - Son Güncelleme 28 Mart 2014 Cuma 12:33

Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, CEV Kupası'nı müzesine götürmeyi hedefliyor.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Kupası finalinin rövanşında yarın Rusya'nın Uralochka ekibi ile İstanbul'da karşılaşacak Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, uluslararası arenada 3. kupayı müzesine götürmek istiyor.

"Sarı Melekler", dünya şampiyonluğu ve CEV Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan sonra CEV Kupası'nı da kaldırmayı hedefliyor.

2009 yılında CEV Kupası'nda 3., 2013 yılında 2. olan "Sarı Melekler", CEV Şampiyonlar Ligi'nde 2010 yılında 2., 2011 yılında 3. ve Dünya Şampiyonası'nda da 2012 yılında 3. sırayı elde etti.

2008-2009 sezonunda çıkış başladı

Aldığı başarılı sonuçlarla "Sarı Melekler" lakabı takılan sarı-lacivertli kadın voleybol takımı, Acıbadem'in sponsorluğuyla 2008-2009 yılında çıkışa geçti.

O sezon Türkiye Ligi'nde tarihinin ilk şampiyonluğunu elde eden sarı-lacivertliler, CEV Kupası'nda ise Dörtlü Final'e kaldı. Sarı-lacivertliler, İtalya'da düzenlenen turnuvada Almanya'nın Rote Raben Vilsbiburg takımını 3-1 yenerek CEV Kupası'nda üçüncü oldu. Fenerbahçe, 2009 yılında Türkiye'de Süper Kupa'yı da kazandı.

Sarı-lacivertli takım 2009-2010 sezonunda ise lig şampiyonluğunun yanı sıra Türkiye Kupası'nı da müzesine götürdü. Bu sezon ilk kez yer aldığı CEV Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir performans gösteren Fenerbahçe, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen Dörtlü Final'e namağlup gitti. O zamanki adıyla Fenerbahçe Acıbadem, yarı finalde ev sahibi Cannes takımını 3-2 yenerek finale kaldı. Şampiyonluk için sahaya çıktığı final mücadelesinde sarı-lacivertliler, İtalya'nın Volley Bergamo takımına çekişmeli geçen bir maç sonunda 3-2 kaybederek Avrupa ikinciliğiyle yetindi. "Sarı Melekler", 2010 yılında ayrıca üst üste ikinci kez Süper Kupa'yı kazandı.

2010'da dünya şampiyonluğu geldi

Sarı-lacivertli takım bir sonraki sezon olan 2010-2011'de yine başarılarına devam etti.

Katar'ın başkenti Doha'da 2010 yılında düzenlenen Dünya Kulüplerarası Voleybol Şampiyonası'nda finalde Brezilya'nın Sollys Osasco takımını 3-0 yenen "Sarı Melekler", dünya şampiyonu unvanını alan ilk Türk takımı oldu.

Aynı sezon ligde üst üste 3. kez şampiyon olan sarı-lacivertliler, İstanbul'da düzenlenen CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'ine ev sahipliği yaptı. Burhan Felek Voleybol Salonu'nda yarı finalde bir başka Türk temsilcisi Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom'a yenilen Fenerbahçe Acıbadem, İtalya'nın Scavolini Pesaro takımını mağlup ederek Avrupa üçüncüsü unvanını aldı.

2012'de Avrupa'da da zirveye çıktı

İki sezon üst üste CEV Şampiyonlar Ligi'nde son dört takım arasına adını yazdırmasına rağmen kupayı kazanamayan sarı-lacivertliler, 2011-2012 sezonunda mutlu sona ulaştı.

Yeni sponsor alan ve Fenerbahçe Universal ismiyle mücadele eden sarı-lacivertli kadın voleybol takımı, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Dörtlü Final'de önce Rusya'nın Dinamo Kazan, sonra da Fransa'nın Cannes takımını yenerek Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

Kazandığı Avrupa şampiyonluğunun ardından Fenerbahçe Universal, Türkiye Ligi'nde ise şampiyonluk unvanını Eczacıbaşı VitrA'ya kaptırdı.

Fenerbahçe, FIVB 2012 Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda ise Porto Riko'nun Lancheras de Catano takımını yenerek dünya üçüncüsü oldu.

Geçen sezon CEV Kupası'nda final oynadı

Son Avrupa şampiyonu olmasına rağmen ligde şampiyon olamadığı için geçen sezon CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyen Fenerbahçe, bu sefer de yer aldığı CEV Kupası'nda adını finale yazdırdı.

2012-2013 sezonunda finalde Polonya'nın Bank BPS Fakro takımıyla karşılaşan "Sarı-Melekler" ilk maçta deplasmanda 3-2 yenildikleri maçın rövanşında İstanbul'da da rakibine aynı skorla 3-2 mağlup oldu ve kupayı Polonya temsilcisine kaptırdı.

Sıradaki Haber
Beşiktaş ilk randevuyu kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz