Voleybol

Kar Voleybolu heyecanı Artvin'de yaşanacak

09 Şubat 2018 Cuma 16:35 - Son Güncelleme 09 Şubat 2018 Cuma 17:07

Artvin Belediyesi ve Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası 10-11 Şubat 2018 tarihlerine Artivin Kafkasör yaylasında yapılacak.

Artvin Belediyesi ve TVF işbirliğiyle meşe, çam ve köknar ormanlarıyla çevrili bin 200 rakımlı Artvin Kafkasör yaylasında düzenlenecek olan şampiyona hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Mehmet Kocatepe, Artvin Belediyesi olarak doğa cenneti Kafkasör’de yine bir ulusal organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Artvin’i spor şehri yapma yolunda her türlü girişimde bulunduklarını ifade eden Kocatepe, “Artvin’de vatandaşlarımızın sosyal aktivitelerimiz yok dememeleri için elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bu organizasyonun kalıcı olabilmesi için federasyon yetkililerine yoğun katılım olacağının sözünü verdik. 10-11 Şubat 2018’de tüm hemşerilerimizi Kafkasöre bekliyoruz.” diye konuştu.

2018 Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası'nda program şu şekilde:

10 Şubat Cumartesi 

09:00 Kar Voleybolu eleme müsabakaları 

11 Şubat Pazar 

09:00 Kar Voleybolu eleme müsabakaları 

12:00 Kar Voleybolu Final müsabakaları 

Ödül Töreni 

10-11 Şubatta ulaşım Artvin Belediyesi organizasyonunda sağlanacaktır.

Kar voleyboluna ilgi artıyor

Kar voleybolu, 2016 yılından itibaren Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından resmi olarak düzenlenmeye başladı. 2017 yılında ilk Avrupa Turu düzenlendi ve 2018 yılında da ilk resmi Avrupa Şampiyonası düzenlenecek. Türkiye, gelecek vaat eden kar voleybolu alanında yerini üst düzey organizasyonlarla sağlamlaştırmaktadır.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun 2017 yılında Kayseri Erciyes ve Bursa Uludağ’da düzenlediği iki Avrupa Turu organizasyonu tüm Avrupa’da ses getirdi.

2018 yılında ise bu iki organizasyona ek olarak Türkiye Şampiyonası da gerçekleştirilecek. Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olacak erkek ve bayan takımları, 23-25 Mart 2018 tarihlerinde Avusturya’nın Wagrain-Kleinarl / Flachau kayak merkezinde düzenlenecek, toplamda 20.000 Euro (10.000 bayan/erkek) para ödüllü 2018 CEV Kar Voleybolu Avrupa Şampiyonası’na direkt katılım hakkı kazanacaktır. Şampiyon olacak takımlar, TVF tarafından Avrupa Şampiyonası’na, yol masrafları karşılanarak gönderilecektir.

Türkiye Voleybol Federasyonu’nun Kar Voleybolu organizasyonları, Türkiye Şampiyonası sonrası Uludağ Avrupa Turu etabı ile devam edecektir. 01-04 Mart 2018 tarihleri arasında Bursa Teleferik A.Ş ev sahipliğinde Uludağ’da gerçekleştirilecek organizasyona Türk ve Avrupa takımlarının katılımları alınacaktır.

TVF’nin Türkiye’de düzenlediği tüm kar voleybolu organizasyonları (Türkiye Şampiyonası ve Avrupa Turu etapları) 2018 yılında Pro Beach Tour’a da, kar voleybolunu teşvik amacıyla puan verecektir. Bu puanlar, plaj voleybolu giriş sıralamasına ve sezon sonu bireysel sıralamasına da etki edecektir.

Sıradaki Haber
Arkas taraftar desteği bekliyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz