Voleybol

Kar Voleybolu Şampiyonası sona erdi

11 Şubat 2018 Pazar 19:07 - Son Güncelleme 11 Şubat 2018 Pazar 19:09

Artvin'in bin 200 rakımlı Kafkasör Yaylası'nda düzenlenen Türkiye Kar Voleybolu Şampiyonası sona erdi.

Artvin Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından düzenlenen, kadınlarda 6, erkeklerde 9 takımın katıldığı dün başlayan şampiyonada yarı final ve final müsabakaları yapıldı.

Kadınlarda Aleyna Vence-Buğra Eryıldız ikilisi, Aysu Ceylan-Öykü Keskin'i 3-0, erkeklerde de Hasan Hüseyin Mermer-Murat Giginoğlu ikilisi Ali Cebeci-Yusuf Özdemir'i 3-2 yenerek birinci oldu.

Şampiyonada birinci olan takımlar, 23-25 Mart'ta Avusturya'da yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

TVF Başkan Vekili Alper Sedat Aslandaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kar Voleybolu Türkiye Şampiyonası'nı Artvin'de başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Organizasyonun Artvin Belediyesinin ev sahipliğinde yapıldığını aktaran Aslandaş, "Artvinliler kar voleyboluna yoğun ilgi gösterdi. Artvin'in muhteşem doğasında böyle bir şampiyona ilk kez düzenleniyor. Artvin'de artık doğa festivalleri, kültür şenlikleri içinde kar voleybolu şampiyonaları düzenlemek suretiyle hem şehrin tanıtımına hem de bu sporun gelişimine katkıda bulunacağımızı düşünüyorum." diye konuştu.

Aslandaş, gelecek yıl Kar Voleybolu Avrupa Şampiyonası'nın bir ayağını da Artvin'de düzenlemeyi planladıklarına işaret etti.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise geleceğini turizmde arayan bir kentin, yapması gereken faaliyetler olduğunu ifade ederek, "Yazın yapılan festivallerin üzerine kışın da kayak merkezine ek olarak voleybol turnuvasını ekledik. Turizm kenti olma yolunda ilerlediğimiz için yeni organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Final müsabakalarının ardından ödül töreni düzenlendi.

Şampiyonayı Artvin Valisi Ömer Doğanay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, İl Jandarma Komutanı Ramazan Gürler ve çok sayıda vatandaş izledi.

Sıradaki Haber
Seramiksan set vermedi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz