Voleybol

Filenin Efeleri finalde

18 Haziran 2022 Cumartesi 23:36 - Son Güncelleme 19 Haziran 2022 Pazar 01:49  |  Kaynak : TRT SPOR, AA

A Milli Erkek Voleybol Takımımız, CEV Avrupa Altın Ligi'nde Hırvatistan'ı 3-1 yenerek finale yükseldi. Üst üste 3. şampiyonluğunu yaşamak isteyen Filenin Efeleri, finalde Çekya ile karşılaşacak.

Hırvatistan'ın Varazdin kentindeki Şehir Spor Salonu'nda düzenlenen Dörtlü Final'de Türkiye, ilk maçında ev sahibi ülke ile karşılaştı.

TRT SPOR'dan canlı yayınlanan müsabakada rakibi karşısında ilk seti 27-25 kazanan Filenin Efeleri, ikinci seti 25-21 kaybetti. Ay-yıldızlı ekip, üçüncü ve dördüncü seti 25-19, maçı da 3-1 kazanarak üst üste 3. kez mağlubiyet almadan adını finale yazdırdı.

Ay-yıldızlı ekibimiz, final maçında bugün Çekya ile karşı karşıya gelecek. Mücadele TRT SPOR Yıldız'dan canlı yayınlanacak.

A Milli Takım, 2019 ve 2021'de şampiyon olduğu organizasyonda üst üste 3. zaferini hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik

Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırvatistan maçının ardından finale yükselen A Milli Erkek Voleybol Takımımızı tebrik etti.

Erdoğan, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve A Milli Erkek Voleybol Takımı Başantrenörü Nedim Özbey'i telefon ile aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ay-yıldızlı ekibe finalde de başarılar diledi.  

Salon: Varazdin Şehir

Hakemler: Roberto Boris (İtalya), Gyula Tillmann (Macaristan)

Türkiye: Mert Matic, Arslan Ekşi, Efe Bayram, Bedirhan Bülbül, Adis Lagumdzija, Yiğit Gülmezoğlu (Yasin Aydın, Vahit Emre Savaş, Mirza Lagumdzija, Faik Samed Güneş, Volkan Döne)

Hırvatistan: Sestan, Mihalj, Dirlic, Sedlacek, Nikacevic, Bakonji (Visic, Hanzic, Pervan, Zeljkovic)

Setler: 27-25, 21-25, 25-19, 25-19

Süre: 121 dakika (35, 33, 27, 26)

Sıradaki Haber
Türkiye - Sırbistan maçı TRT SPOR'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz