Voleybol

"Filenin Efeleri" seyirciye güveniyor

13 Haziran 2014 Cuma 17:16 - Son Güncelleme 13 Haziran 2014 Cuma 17:30

Arığ, "İlk maçı ülkemizde seyirci desteğiyle oynamak bizim için önemli" dedi.

Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV) tarafından milli takımlar düzeyinde yapılan Avrupa Erkekler Ligi'nde B Grubu'nda ilk maçlarını hafta sonunda Avusturya ile oynayacak A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın antrenörü Reşat Arığ, seyirci desteğiyle oynamanın önemli olduğunu söyledi.

Arığ, Atatürk Voleybol Salonu'nda yaptığı toplantıda, grupta yer alan takımlardan Slovenya'nın en önemli rakiplerden biri olduğunu, Danimarka'nın da güçlü ekipler arasında yer aldığını belirtti.

Türkiye'nin rakiplerden daha kaliteli bir lige sahip olduğunu, milli takımın da gençlerden kurulu bir kadrosu bulunduğunu anlatan Arığ, "Yaş ortalamamız 23. En tecrübeli oyuncumuz 26 yaşında, ileride her kulvarda ülkemizi temsil edebilecek yetenekte bir sporcu grubumuz var" dedi.

Tek dezavantajın maç yapmadan Avusturya karşılaşmasına çıkmak olduğuna işaret eden Arığ, "İlk maçı ülkemizde seyirci desteğiyle oynamak bizim için önemli olacak. 19 gündür kamptayız. İyi bir kamp dönemi geçiriyoruz. Sporcularımız canla başla antrenman yapıyorlar. Erkek voleybolunu sıralama olarak daha iyi bir yere getirmek için ne yapmaları gerektiğinin bilincindeler. Tüm sporcularımız milli formayı giymenin gururunu yaşıyor" diye konuştu.

Kaptan İbrahim Emet ise rakiplerin oynadıkları maçları izleyerek turnuvaya hazırlandıklarını ifade etti.

Milli Takımımız; Avusturya, Danimarka, Makedonya ve Slovenya ile birlikte yer aldığı 2014 CEV Erkekler Avrupa Ligi B Grubu'nda ilk iki maçını Avusturya ile 14-15 Haziran 2014 tarihlerinde oynayacak.

İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nun ev sahipliği yapacağı iki karşılaşma da saat 18.00'de başlayacak.

Sıradaki Haber
"Filenin Efeleri"nin hocası iddialı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz