Voleybol

Filenin Sultanları şampiyon

19 Temmuz 2014 Cumartesi 15:16 - Son Güncelleme 19 Temmuz 2014 Cumartesi 21:57

A Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV Avrupa Ligi'nde şampiyon oldu.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Avrupa Ligi finali rövanş maçında Türkiye, Almanya ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 3-1 kazanarak, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi şampiyonu oldu.

Bursa'da yapılan finalin ilk maçını da 3-1 kazanan "Filenin Sultanları", tarihinde ilk kez CEV Avrupa Ligi şampiyonu olurken, bir sonraki FIVB Dünya Ligi'ne doğrudan katılma hakkını da elde etti.

Maça iyi başlayan Türkiye, birinci teknik molaya 8-5 önde girdi. Savunmada etkili olan ay-yıldızlı ekip, ikinci teknik molayı da 16-8 önde tamamladı. İlk set 25-19 Türkiye'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci set oldukça çekilmeli geçti. Milliler ilk teknik molayı 8-6, ikinci molayı da 18-17 geride bitirdi. Bu bölümden sonra etkili ataklarla farkı açmaya çalışan Almanya'ya fırsat vermeyen "Filenin Sultanları", son bölümde savunmada daha dikkatli olarak seti 25-23 kazanıp, 2-0 öne geçerek şampiyonluğu garantiledi.

Üçüncü sete iki takım da istekli başladı. İlk teknik mola'ya 8-7 önde giren milliler, ikinci teknik molayı ise 16-14 geride bitirdi. Servis atışlarından sayılar bulan Almanya bu seti 25-20 kazandı ve skoru 2-1'e getirdi.

Dördüncü sette ilk teknik mola 8-7 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçildi. Bu bölümden sonra servis atışlarından sayılar bulan, etkili bloklarla Türkiye'nin sayılarını engelleyemeyen Almanya, ikinci teknik molayı 16-12 geride tamamladı. Almanya karşısında rahat bir oyun çıkaran A Milli Takım, seti 25-20 alarak, maçtan 3-1 galip ayrıldı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda Kübra Akman, Meliha İsmailoğlu etkili oyunları ile dikkat çekerken, Alman Milli Takımı'nda Geerties ve Pettke, performansları ile göz doldurdu.

Maç sonrası A Milli Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş ve Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar, oyuncularla birlikte kutlama yaptı. Salonun büyük bölümünü dolduran gurbetçiler de millilerin sevincine ortak oldu.

Çiçek'ten kutlama mesajı

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, CEV Avrupa Ligi'nde şampiyon olması dolayısıyla, Federasyon Başkanı Özkan Mutlugil'e kutlama telgrafı gönderdi.

TBMM İletişim Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Çiçek'in, Mutlugil'e gönderdiği kutlama telgrafında, voleybolcuları ve teknik heyeti kutlayarak, bu başarının uzun bir çalışma ve emeğin karşılığı olduğunu ifade ettiği belirtildi.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Yıldız voleybolcular galip
Yükleniyor lütfen bekleyiniz