Voleybol

Guidetti ailesine büyük onur

03 Haziran 2020 Çarşamba 15:05 - Son Güncelleme 03 Haziran 2020 Çarşamba 15:08

(A) Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti ve milli voleybolcu Bahar Toksoy Guidetti' ikilisi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından ’Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucuları’’ ilan edildi.

Türkiye’deki dezavantajlı bölgelerde kız çocuklarına voleybol eğitimi veren Giovanni Guidetti ve Bahar Toksoy Guidetti ikilisi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından “Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucuları” olarak atandı.

(A) Milli Kadın Voleybol Takımı Başatrenörü Giovanni Guidetti, sporun kız çocuklarını güçlendirmek için büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Yarının Sultanları projesine bu inançla başladıklarını belirten tecrübeli antrenör, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği savunucusu olmaktan onur duyuyorum ve voleybolda kızların önündeki tüm engelleri yıkmak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.” şeklinde konuştu.

Milli Voleybolcu Bahar Toksoy Guidetti ise “Birleşmiş Milletler’in bizi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu olmaya layık görmesi, büyük bir onur. Bu birliktelik sayesinde az zamanda, daha güzel işler başaracağız. Buna tüm kalbimle inanıyorum ve elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Giovanni Guidetti ile kısa kısa
Yükleniyor lütfen bekleyiniz