Voleybol

Mutlugil'den önemli açıklamalar

30 Ağustos 2015 Pazar 12:03 - Son Güncelleme 30 Ağustos 2015 Pazar 12:08

''A Milli Takım havuzunu genişletmeye çalışıyoruz''

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, "A Milli Takım düzeyinde bu kadar yoğun organizasyon trafiğini 1 veya 2 takımla çıkarmamız mümkün değildi" dedi.

Mutlugil, yaptığı açıklamada, liglerde sezonun tamamlanmasının ardından kadın milli takım düzeyinde önce Avrupa Oyunları'nda daha sonra Grand Prix'de mücadele ettiklerini, halen devam eden Avrupa Ligi organizasyonunun ardından Avrupa Şampiyonası ve son olarak da olimpiyat elemesi mücadeleleri yapacaklarını hatırlattı.

Öncelikli hedeflerinin Avrupa Şampiyonası olduğunu kaydeden Mutlugil, şöyle konuştu:

"En üst düzey takımımızı tüm organizasyonlarda kullanmamız mümkün değil. Ligimiz çok üst düzeyde oynanıyor. Dolayısıyla lig bitiminin ardından oyuncuların belli bir tatil, dinlenme ve tedavi olma sürecine ihtiyaçları vardı. Avrupa Oyunları'nda hedefimize ulaştık ve altın madalya elde ettik. Ağırlıklı olarak 23 yaş altı takımıyla oynadık ve onlar da tecrübe kazandı. Avrupa Ligi'nde de genç bir kadroyla mücadele ediyoruz."

Yoğun organizasyon programı

Başkan Mutlugil, Avrupa Şampiyonası'nda ilk olarak Belçika'daki B Grubu'nda Azerbaycan, Belçika ve Macaristan'la karşılaşacaklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"A Milli Takımımız şampiyona için kampta. Belçika'da çoğu oyuncumuz ilk defa forma giyecek. Ardından lig başlayacak ve Türkiye'de olimpiyat elemesi oynayacağız. Burada birinci olamadığımız takdirde 2. veya 3. sırayı alırsak 2016 Mayıs'ta dünya kıta elemesinde mücadele edeceğiz. Bu kadar yoğun organizasyon trafiğini 1 veya 2 takımla çıkarmamız mümkün değildi. Bu sene farklı bir planlama yaptık, genç oyunculara yer verdik. Bazı tecrübeli oyuncularımızın kronik sakatlıkları vardı, onları yetiştirmeye çalışıyoruz."

Erkek Milli Takım

Avrupa Oyunları ve Dünya Ligi'nin aynı zamana denk gelmesi nedeniyle Erkek Milli Takımı'nın ikiye bölündüğünü aktaran Mutlugil, şu ifadeleri kullandı:

"Gelecek sene Dünya Ligi'nde 2. gruba alınmamız çok önemli. Farklı ekollerle oynayacağız, bu da bizi geliştirecek. 23 Yaş Altı Takımımız Dubai'deki Dünya Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi. Bugün final şansı arayacaklar. Bunların hepsi ileriye dönük olumlu gelişmeler."

Alt yaş milli takımları

Özkan Mutlugil, alt yaş milli takımları için ilginç bir sene yaşadıklarını, çok kısa sürede yıldızlar, gençler ve 23 yaş altında 6 organizasyona katıldıklarını kaydetti.

Elemeleri geçip bu şampiyonalara katılmanın bir başarı olduğunu belirten Mutlugil, şöyle konuştu:

"23 Yaş Altı Erkek Takımımız Dünya Şampiyonası'nda yarı finale yükseldi. Kadınlarda 23 yaş altı takımımız dünya ikinciliğine ulaştı, yıldız kızlarımız 4. oldu. Çok yoğun bir yatırım var. Bu oyuncularımızı süratle A Milli Takım'a monte etmek istiyoruz. Bu doğrultuda onları daha geliştirmek ve bu başarılarını kalıcı kılmak istiyoruz. A Milli Takım havuzunu genişletmeye çalışıyoruz. Gelecek vadeden bir çok oyuncumuz var. Onların daha fazla süre alarak tecrübelerini artırıp, zamanı geldiğinde A Milli Takım'da yer almalarını istiyoruz."

Sıradaki Haber
Bir yılda milli formaya ulaştı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz