Voleybol

Sultanlar destek bekliyor

06 Haziran 2014 Cuma 16:42 - Son Güncelleme 06 Haziran 2014 Cuma 16:47

Gözde Yılmaz: ''Bütün Mersin halkını bizi desteklemeye çağırıyoruz''

Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV) tarafından milli takımlar düzeyinde düzenlenen Avrupa Bayanlar Ligi'nde A Grubu'nda hafta sonu karşılaşacak Türkiye ile Slovenya'nın antrenör ve takım kaptanları basın toplantısı düzenledi.

CEV Turnuva Sorumlusu Philippe Beuchet, RadissonBlu Otel'de düzenlenen toplantıda, dörder takımın yer aldığı iki grupta maçların oynanacağını belirterek maç takvimindeki yoğunluk nedeniyle dörtlü finallerin yapılmayacağını, grup birincileri arasında direkt final maçlarının oynanacağını söyledi.

Beuchet, Türkiye ile Slovenya arasında oynanacak maçların iyi geçmesini diledi.

Türkiye Voleybol Federasyonu Uluslararası İlişkiler ve Organizasyon Müdürü Nilüfer Shimonsky de Mersin'in geçen yıl Akdeniz Oyunları'na ev sahipliği yaptığını hatırlatarak kentte şimdi de Avrupa Bayanlar Ligi'nin ilk ayak maçlarının oynanacağını söyledi.

Türkiye'nin yarın ve pazar günü saat 18.00'da Toroslar Spor Salonu'nda Slovenya ile karşılaşacağını bildiren Shimonsky, "Grupta Türkiye, Slovenya, Bulgaristan ve Azerbaycan var. Bizim takımımız onların ülkesine gidecek, onlar da buraya gelecek. İlk ayağa Mersin'de başlamak çok güzel" dedi.

A Bayan Milli Takım Antrenörü Ferhat Akbaş da geçen yıl Akdeniz Oyunları'nda mücadele ettikleri için kente alışık olduklarını vurgulayarak turnuvaya iyi başlamak istediklerini ve taraftarlardan destek beklediklerini söyledi.

Takım kaptanı Gözde Yılmaz ise 6 haftalık Avrupa Ligi'ne ev sahibi olarak başlayacaklarını anlatarak "Başarılı bir turnuva geçirmeyi diliyoruz. Bütün Mersin halkını bizi desteklemeye çağırıyoruz. Bir aydır kamp sürecindeydik. Turnuva eksiklerimizi, neleri iyi yapıp yapamadığımızı görmek için önemli bir fırsat" dedi.

Slovenya'nın başantrenörü Bruno Nadjic de ilk defa katıldıkları Avrupa Ligi'nde zorlu bir grupta yer aldıklarını ancak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek Türk voleybolunun Avrupa'daki yerini de bildiklerini söyledi.

Slovenya'nın takım kaptanı Marina Cvetanovic ise Avrupa Ligi'ndeki ilk yıllarını geçireceklerini ve bu nedenle heyecanlı olduklarını ifade ederek zorlu bir grupta yer aldıklarını kaydetti.

Sıradaki Haber
Dünya Erkekler Ligi Elemeleri
Yükleniyor lütfen bekleyiniz