Voleybol

"Sultanlar" Komşu'ya acımadı

05 Temmuz 2014 Cumartesi 23:08 - Son Güncelleme 12 Temmuz 2014 Cumartesi 00:50

A Milli Bayan Voleybol Takımı, Muğla'da oynanan maçta Bulgaristan'ı rahat geçti.

A Milli Bayan Voleybol Takımı, CEV Avrupa Ligi A Grubu 5. ayak ilk maçında Bulgaristan'ı 3-0 yendi.

Filenin Sultanları, rakibini Marmaris ilçesindeki Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda konuk etti. Seyircisinin desteğiyle Türkiye karşılaşmayı 25-19, 25-22 ve 25-17'lik setlerle 3-0 kazanarak altıncı galibiyetini aldı ve bu galibiyetle puanını 18'e yükselterek liderliğini sürdürdü.

A Bayan Milli Voleybol Takımı Antrenörü Ferhat Akbaş, maçın ardından yaptığı açıklamada, grubu lider tamamlamak için önemli bir avantaj yakaladıklarını belirtti. Yakalanan fırsatı iyi değerlendirmek gerektiğini ifade eden Akbaş, "Oynayacağımız son üç maç bugünkü sonuçların ardından büyük bir önem kazandı. Daha iyi bir oyun sergileyebiliriz. Finale kalabilmek için daha da iyi oynamalıyız. Oyuncularımızın bunu yapabileceğine inanıyorum. Maçlara iyi konsantre olmak bize her zaman puan getirdi. Yarın da iyi voleybol oynamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Milli Takımın başarılı sporcularından Meliha İsmailoğlu ise beşinci ayak maçlarına çok iyi hazırlandıklarını söyledi. İkinci karşılaşmanın ilkinden daha önemli olacağını ifade eden İsmailoğlu, "Yarın da üç puan almak için sahaya çıkacağız. Takıma sonradan dahil olsam da uyum sağlayabilmek için elimden geleni yapıyorum" diye konuştu.

A Milli Bayan Voleybol Takımı, yarın saat 20.00'da Bulgaristan ile bir karşılaşma daha oynayacak.

Salon: Marmaris Amiral Orhan Aydın

Hakemler: Nikola Micevski (Makedonya), Konalsi Gjoka (Arnavutluk)

Türkiye: Kübra Akman, Yeliz Başa, Cansu Çetin, Meliha İsmailoğlu, Çağla Akın, Özgenur Yurdagülen, (Ezgi Dılık, Gözde Yılmaz)

Bulgaristan: Grigorova, Dimova, Doshkova, Dimitrova, Barakova, Todorova, (Chausheva, Tsvetanova)

Setler: 25-19, 25-22, 25-17

Süre: 76 dakika (26, 26, 24)

Sıradaki Haber
Filede kazandık
Yükleniyor lütfen bekleyiniz