Voleybol

Türkiye'nin rakipleri belli oldu

01 Mart 2014 Cumartesi 12:43 - Son Güncelleme 01 Mart 2014 Cumartesi 12:50

CEV Plaj Voleybolu Kıta Kupası ilk tur kuraları çekildi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Plaj Voleybolu Kıta Kupası ilk tur kuraları Lüksemburg'da çekildi.

Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Kıta Kupası'na ilk turdan katılacak ülkeler, coğrafi konum ve bayan-erkek takımlarının ülke sıralamasına göre 2 bölge ve her bölgeye 4 grup olmak üzere toplam 8 gruba ayrıldı.

Buna göre Türkiye (bayan-erkek) ilk turda Ukrayna, İsrail ve Azerbaycan ile B Bölgesi'ndeki H Grubu'nda yer alıyor. Milliler, maçlarını 21-22 Haziran tarihlerinde Azerbaycan'da oynayacak.

İlk turda gruplarını ilk ve ikinci sırada bitiren ülkeler doğrudan 3. tura yükselecek. Diğer ülkeler ise ağustos ve eylül aylarında 2. tur karşılaşmaları oynayacak. Ayrıca, CEV ülke sıralamasına göre belirlenen 8 bayan (Almanya, Hollanda, Avusturya, İtalya, Rusya, İsviçre, Çek Cumhuriyeti, İspanya) ve 8 erkek (Hollanda, Polonya, İtalya, Almanya, Letonya, İspanya, Avusturya, Rusya) takım mücadeleye doğrudan 3. turdan başlayacak.

Üçüncü tur karşılaşmaları 2015 yılında bayanlar ve erkeklerde 32'şer ülke milli takımının katılımıyla gerçekleştirilecek, bayanlar ve erkeklerde 8'er ülke 2016'da yapılacak yarı finale yükselecek. 16 ülke ise 2015'te düzenlenecek olan ve diğer 8 yarı finalist ülkenin belirleneceği 4. tur karşılaşmalarını oynayacak.

Final turu, 2016'da 8 bayan ve 8 erkek milli takımının katılımı ile oynanacak. CEV Plaj Voleybolu Kıta Kupası'nın şampiyonları, 2016 yılında Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Yaz Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etme hakkı kazanacak. Final turunu en iyi sırada bitiren diğer iki ülke ise 2016'da düzenlenecek Kıtalararası Final Turu'na katılarak, 2016 Olimpiyat Oyunları'nda yer almak için mücadele edecek.

Sıradaki Haber
"Filenin Efeleri"nin maç programı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz