Voleybol

VİDEO | "Filenin Sultanlar"ı 2'de 2 yaptı

27 Eylül 2015 Pazar 21:51 - Son Güncelleme 28 Eylül 2015 Pazartesi 10:56

A Milli Kadın Voleybol Takımı Macaristan'a set vermedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından düzenlenen Kadınlar Avrupa Şampiyonası B Grubu ikinci maçında Macaristan'ı 3-0 yendi.

Türkiye, Hollanda ve Belçika'nın ev sahipliğinde 29'uncusu gerçekleştirilen turnuvanın ikinci maçında Macaristan ile Anvers kentinde karşılaştı.

Mücadelenin ilk setine tutuk başlayan ve bir ara 5-2 yenik duruma düşen Türkiye, Macar oyuncuların peş peşe yaptıkları hataları iyi değerlendirerek, ilk teknik molayı 8-5 önde tamamladı. Naz ile Kübra'nın başarılı blokları ve Polen ile Gözde'nin sayılarıyla farkı açan milliler, ikinci molaya da 15-13 önde girdi. Setin son bölümlerinde yaptığı bireysel hatalara karşın Gözde, Neriman ve Hande'nin sayılarıyla farkı koruyan "Filenin Sultanları", ilk seti 25-20 kazandı.

Maçın ikinci setine tutuk başlayan milliler, özellikle savunmada yaptıkları hatalarla ilk teknik molayı 8-4 yenik kapattı. Molanın ardından yaptığı başarılı savunmanın yanı sıra Macaristan'dan Szeles'in sayılarına Neriman ve Gözde ile karşılık veren ay-yıldızlı ekip, ikinci teknik molaya 16-14 üstün girdi. Üstünlüğünü sürdüren Türkiye, Gözde Kırdar ve Naz'ın sayılarının yanı sıra Gözde Yılmaz'ın başarılı servisleriyle ikinci seti 25-20 kazanarak, maçta 2-0 öne geçti.

Üçüncü sete de iyi başlayan milliler, Macaristan'ın hatalarını iyi değerlendirerek, Güldeniz ve Polen'in sayılarıyla ilk teknik molayı 8-3 önde kapattı. Meliha, Büşra, Polen ve Hande ile peş peşe sayılar bulan Türkiye, ikinci teknik molaya ise 16-9'luk üstünlükle gitti. Üçüncü setin son bölümünde Büşra, Meliha ve Nilay'ın başarılı blokları ve Güldeniz ile Hande'nin sayılarıyla farkı iyice açan "Filenin Sultanları", son seti 25-14, maçı ise 3-0 kazandı.

Azerbaycan'ın ardından Macaristan'ı da 3-0'lık skorla geçen Türkiye, B Grubu'nda puanını 6'ya çıkardı. Türkiye gruptaki son maçında 28 Eylül Pazartesi günü Belçika ile karşılaşacak.

CEV Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası

Türkiye: 3 - Macaristan: 0

Salon: Lotto Arena

Hakemler: Sinisa Ovuka (Bosna Hersek), Victor Markov (Rusya)

Türkiye: Gözde Kırdar, Kübra Akman, Polen Uslupehlivan, Naz Akyol Aydemir, Neriman Özsoy, Eda Dündar Erdem (Büşra Kılıçlı, Hande Baladin, Gözde Yılmaz, Güldeniz Önal, Nilay Özdemir, Meliha İsmailoğlu)

Macaristan: Sandor, Talas, Szeles, Dobi, Liliom, Pallag (Vacsi, Szakmary, Kötel, Levai, Szombathelyi)

Setler: 25-20, 25-20, 25-14

Süre: 80 dakika (27, 29, 24 )

Sıradaki Haber
'Sultanlar'ın rakibi Macaristan
Yükleniyor lütfen bekleyiniz