Voleybol

Voleybol'da rakipler belli oldu

26 Ekim 2013 Cumartesi 21:08 - Son Güncelleme 26 Ekim 2013 Cumartesi 21:12

Avrupa şampiyonaları elemeleri kura çekimi Lüksemburg'da yapıldı.

Voleybolda 2015 Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) bayan ve erkek Avrupa şampiyonaları elemeleri ile 2014 CEV 19 yaş altı bayan ve 20 yaş altı erkek Avrupa şampiyonalarının elemeleri kura çekimi, Lüksemburg'da yapıldı.

2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası elemelerine 44 ülke katılacak. Şampiyonanın finali; Hollanda'nın Rotterdam, Apeldoorn ve Almere kentleri ile Belçika'nın Antwerp kentinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 2013 Avrupa Şampiyonası'nda ilk 5 sırada yer alan Rusya, Almanya, Sırbistan, Hırvatistan ve İtalya, ev sahibi ülkeler Hollanda ve Belçika ile şampiyonaya direkt final turundan katılacak.

2015 CEV Erkekler Avrupa Şampiyonası elemelerinde de 44 ülke mücadele edecek. Şampiyonanın finali Bulgaristan'ın Sofya ve Varna kentleri ile İtalya'nın Katanya ve Messina kentlerinin ev sahipliğinde düzenlenecek. 2013 Avrupa Şampiyonası'nda ilk 5 sırada yer alan Rusya, Sırbistan, Fransa, Almanya ve Belçika, ev sahibi ülkeler Bulgaristan ve İtalya ile şampiyonaya direkt finallerden başlayacak.

Şampiyonalara 31 ülkenin üzerinde katılım olduğundan dolayı, 1. raunt karşılaşmaları oynanacak. 1. raunt karşılaşmaları, 8-10 ve 9-11 Mayıs 2014'te yapılacak. Şampiyonalarda; 22-25 Mayıs ve 29 Mayıs-1 Haziran tarihlerilerinde gerçekleştirilecek 2. raunt eleme karşılaşmalarında gruplarını lider tamamlayan 6 ülke de final turuna katılmaya hak kazanırken, 3. raunt karşılaşmalarında gruplarını lider tamamlayan 3 ülke de finallere yükselecek. 2. raunt karşılaşmalarında gruplarını ikinci sırada tamamlayan ülkeler, 3. raunt karşılaşmaları oynayacak. 3. raunt karşılaşmaları 23-24 ve 30-31 Mayıs 2014'te yapılacak.

Bayan Milliler A Grubu'nda mücadele edecek

2015 CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonası elemelerine 2. raunttan başlayacak A Milli Bayan Takımı; Belarus, Finlandiya ve Danimarka ile A Grubu'nda yer alacak.

Gruplar şöyle oluştu:

A Grubu; Türkiye, Belarus, Finlandiya, Danimarka

B Grubu; Polonya, Ukrayna, İsviçre, (1. raunt ilk grup ikincisi)

C Grubu; Çek Cumhuriyeti, İspanya, Slovenya (1. raunt ikinci grup birincisi)

D Grubu; Bulgaristan, Azerbaycan, Yunanistan, Portekiz

E Grubu; Fransa, İsrail, Macaristan, (1. raunt ilk grup birincisi)

F Grubu; Romanya, Slovakya, Avusturya, (1. raunt ikinci grup ikincisi)

Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nın 2. raunt karşılaşmalarında 22-25 Mayıs 2014'te oynanacak ilk turnuvaya Belarus, 29 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde oynanacak ikinci turnuvaya Türkiye ev sahipliği yapacak.

Erkek Milliler F Grubu'nda

2015 CEV Erkekler Avrupa Şampiyonası elemelerine 2. raunttan başlayacak A Milli Erkek Takımı ise Belarus ve Danimarka ile F Grubu'nda yer alacak. F Grubu'na gelecek son ülke ise 1. raunt karşılaşmalarında grupları en iyi sırada tamamlayan 2. ülke olacak.

Erkeklerde gruplar şöyle oluştu:

A Grubu; Polonya, Slovenya, Letonya, (1. raunt üçüncü grup birincisi)

B Grubu; Finlandiya, Portekiz, Avusturya, (1. raunt ilk grup birincisi)

C Grubu; Slovakya, Estonya, Yunanistan, (1. raunt ikincisi)

D Grubu; Çek Cumhuriyeti, İspanya, Ukrayna, (1. raunt ikinci grup birincisi)

E Grubu; Hollanda, Hırvatistan, Karadağ, Romanya

F Grubu; Türkiye, Belarus, Danimarka, (1. raunt ikinci en iyi ikinci)

Erkekler Avrupa Şampiyonası'nın 2. raunt karşılaşmalarında 22-25 Mayıs 2014'te oynanacak ilk turnuva Danimarka'da düzenlenirken, 29 Mayıs-1 Haziran'da oynanacak ikinci turnuvaya Belarus ev sahipliği yapacak.

19 ve 20 yaş altı

2014 CEV 19 Yaş Altı Bayanlar Avrupa Şampiyonası'na 37 ülke katılacak. Şampiyonanın finali 16-24 Ağustos 2014'te Estonya'nın Tartu ve Finlandiya'nın Tampere kentlerinde düzenlenecek.

2014 CEV 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası'na ise 35 ülke katılacak. Şampiyonanın finali 29 Ağustos-6 Eylül 2014'te Çek Cumhuriyeti'nin Brno ve Slovakya'nın Nitra kentlerinde gerçekleşecek.

2014 CEV 19 Yaş Altı Bayanlar Avrupa Şampiyonası'na 2. raunttan başlayacak Bayan Milli Takımı, şampiyonada Hırvatistan ve Portekiz ile C Grubu'nda yer alacak. C Grubu'na son katılacak ülke ise Letonya, İsveç, Norveç ve İngiltere arasında oynanacak 1. raunt karşılaşmalarının ardından belli olacak.

Şampiyonada gruplar şu şekilde oluştu:

A Grubu; İtalya, Polonya, İspanya, Danimarka

B Grubu; Sırbistan, Fransa, Ukrayna, (1. rauntun birincisi)

C Grubu; Türkiye, Hırvatistan, Portekiz, (1. rauntun ikincisi)

D Grubu; Rusya, Bulgaristan, Avusturya, Azerbaycan

E Grubu; Almanya, Slovenya, Macaristan, İsrail

F Grubu; Slovakya, Belçika, Almanya, İsviçre

G Grubu; Çek Cumhuriyeti, Romanya, Hollanda, Karadağ

20 Yaş Altı Erkek Milli Takımı G Grubu'nda mücadele edecek

2014 CEV 20 Yaş Altı Erkekler Avrupa Şampiyonası'na 2. raunttan başlayacak Erkek Milli Takımı ise Almanya, Karadağ ve Hırvatistan ile G Grubu'nda yer alacak.

Erkeklerde gruplar şöyle oluştu:

A Grubu; Rusya, Estonya, Letonya, İsrail

B Grubu; İtalya, Polonya, Avusturya, Ukrayna

C Grubu; İspanya, Danimarka, Romanya, (1. rauntun birincisi)

D Grubu; Sırbistan, Finlandiya, Slovenya, Macaristan

E Grubu; Belçika, Fransa, Portekiz, İsveç

F Grubu; Bulgaristan, Almanya, Hollanda, (1. rauntun ikincisi)

G Grubu; Almanya, Türkiye, Karadağ, Hırvatistan

Milli takımın mücadele edeceği G Grubu maçlarına Türkiye ev sahipliği yapacak.

Sıradaki Haber
Genç sultanlar Dünya 5'ncisi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz