Voleybol

BB Belediyespor, Sultanlar Ligi'ndeki haklarını devrediyor

07 Haziran 2018 Perşembe 17:30 - Son Güncelleme 07 Haziran 2018 Perşembe 17:33

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Sultanlar Ligi'ne katılım hakkını devretme kararı aldı. 

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre BUSKİ Konferans Salonu'nda düzenlenen, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Bayhan'ın divan başkanlığını yaptığı olağanüstü genel kurul toplantısında, kulübün TVF Sultanlar Ligi'ne katılım hakkının devredilmesi kararı alındı. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Alinur Aktaş, çeşitli konularda kararlar aldıklarını, bunları da uygulamaya geçirdiklerini belirtti.

Aktaş, belirli stratejilerinin olduğuna işaret ederek, "Mali yapıyı sürdürülebilir bir duruma getirmemiz gerekiyor. Borçlarımız var, bunları temizlememiz lazım. İşi kurumsal bir yapıya oturtmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı. 

Bursa'nın, Balkanlardan çok göç almış bir şehir olduğunu vurgulayan Aktaş, "Balkan insanlarının da voleybol, basketbol gibi sporlara ciddi bir kabiliyeti var. 3 milyon nüfuslu bir şehir olan Bursa'da, voleybol ile alakalı ciddi bir altyapı var. Her ne kadar erkek voleyboluyla ilgili geri kalmış olsa da Bursa, bir voleybol şehri. İnşallah bunu birkaç sene içinde yapacağımız hamlelerle göreceğiz." görüşünü aktardı. 

- "Erkek voleybolunu canlandırmak adına bir hamle"

Aktaş, Bursa'dan yetişmiş çok değerli spor adamlarının, sporcuların olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

"Son yıllarda Bursa'da sadece kadın voleybolu konuşulur olmuş. Sultanlar Ligi, bu işin Süper Ligi. Kadın voleybolunda Bursa Büyükşehir Belediyespor ve Nilüfer Belediyespor Sultanlar Ligi'nde, Bursaspor 1. Lig'de ve Ahmet Erden Spor Kulübü 2. Lig'de. Erkek voleybolunda TOFAŞ 1. Lig'de, Bursa Voleybol 2. Lig'de. Karacabeyspor bu sene 2. Lig'e çıkmış. İnegöl'de başkanlığını yaptığım İnegöl Belediyespor da şu an Efeler Ligi'nde. Bu kulüplerimiz mütevazı imkanlarıyla gayretle çalışıyorlar. Nihayetinde Bursa'nın merkezi itibarıyla kadın voleybolundan başka konuşulan bir şey yok, erkek voleyboluyla alakalı yok denecek kadar az. Biz erkek voleybolunu canlandırmak adına bir hamle başlatmış olduk."

Kadın voleyboluyla ilgili maliyetlerin 9-10 milyon lira civarında olduğunu belirten Aktaş, "Aynı zamanda maliyeti de düşürmek adına yapılmış bir hamledir bu. Bu sürecin mali konularla alakalı olduğunu ifade etmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

- "Nerede durduğumuzu çok net bir şekilde biliyoruz"

Aktaş, sosyal medyada ve farklı mecralarda polemiğe girmeye gerek olmadığını belirterek şöyle devam etti:

"Ne yaptığımızı nerede durduğumuzu çok net bir şekilde biliyoruz. 'Kadın voleybolunu bitiyorlar' gibi kadın sporuna bakış açısıyla alakalı sanki bizde bir anormallik varmış gibi yaklaşımlar sergiliyorlar. Spor ahlakına yakışmayan, tamamen hayal ürünü konular bunlar. Kimse kusura bakmasın, eğer bu manada bir şey olsaydı, biz tüm branşlardaki kadın şubelerini kapatmak veya farklı bir yönteme evirmekle ilgili çalışma yapabilirdik. Kadın basketbolu başta olmak üzere diğer branşlar olduğu gibi devam ediyor."

Basketbol branşından örnekler veren Aktaş, "Erkek basketbolunda TOFAŞ Süper Lig'de, Bursaspor Durmazlar 1. Lig'de, Finalspor, İnegöl Belediyespor ve Gemlik Belediyespor 2. Lig'de, kadın basketbolu ise sadece bizde, Bursa Büyükşehir Belediyespor'da var. Bu durumun sahiplenilmesi ve hesabını iyi yapmamız gerekiyor. 40 milyon borç var, tartışma yapmaya gerek yok. Bayan sporuyla alakalı bizim bir karşıtlığımız olamaz, böyle bir şey söz konusu değil. Her şey yerinde değerlidir ama planlamayı doğru yapmak lazım. Biz erkek voleybolunda Bursa'da tarih yazacağız." ifadelerini kullandı. 

Bursa'nın sporcularının olduğu bir yapılanmayı önemsediklerini anlatan Aktaş, hem kulübün mali yapısının düzelmesi hem de bütün şehri kapsayacak şekilde planlanmasının bu adımı gerekli kıldığını belirtti. 

Aktaş, tamamen altyapı odaklı bir değişikliğin oylandığını ifade ederek, "Amacını aşan söylemlere asla itibar etmeyin. Nihayetinde aldığımız bu kararla önümüzdeki sezon Erkekler Voleybol 1. Ligi'nde iddialı bir Bursa Büyükşehir Belediyespor takımı olarak oynamak ve en kısa sürede Efeler Ligi'ne yükselmek hedefimizdir. Şu hamlenin bile bize bu yılki getirisi, yaklaşık 7-8 milyonluk bir avantajdır." değerlendirmesinde bulundu. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz