Voleybol

Pelin Yüce: Zhu ile 1 sene ara veriyoruz

08 Mayıs 2019 Çarşamba 12:29 - Son Güncelleme 08 Mayıs 2019 Çarşamba 12:37

VakıfBank Voleybol Takımı Genel Menajeri Pelin Yüce, play-off final serisinin en değerli oyuncusu seçilen Zhu Ting'in olimpiyatlar için ülkesi Çin'e döneceğini ve 1 yıllık ayrılık yaşayacaklarını söyledi.

Zhu Ting ile yolların 1 yıllığına ayrılmasıyla ilgili konuşan VakıfBank Voleybol Takımı Genel Menajeri Pelin Yüce, Çin Olimpiyat Komitesi'nin yurt dışındaki bütün sporcularını olimpiyatlar için ülkeye çağırdığını belirtti.

Yüce, "Çin Olimpiyat Komitesi bu sene her branş için transferi yasakladı. 'Olimpiyatlar bizim için çok önemli.' dedi ve yasakladı. Hiçbir Çinli sporcu yurt dışında oynayamayacak. O yüzden Zhu ile 1 sene ara veriyoruz. Zhu bizim kızımız, bizden başka yerde de kolay kolay oynamaz. Burada çok mutlu, biz de ondan çok memnunuz." diye konuştu.

Bu sene başarıların gençleştirilmiş kadroyla elde edilmesinin gurur verici olduğunu söyleyen Yüce, "Geçen sene kaptanımız voleybolu bıraktı. Biz de voleybolu daha heyecanlı hale getirelim dedik. Böylelikle genç arkadaşlarımızı takıma kazandırdık. Nasıl reaksiyon verecekleri bizim için de soru işaretiydi. Fakat güzel bir başlangıç oldu ve dünya şampiyonluğu geldi. Ebrar oynadı, çok iyi işler çıkardı. Bizim için umut verici bir seneydi. Böyle bir seneyi kupayla kapattık. Gençleşiyoruz, daha farklı şeyleri öne çıkarıyoruz dediğimiz bir senede böyle bir başarıyı yeniden yakalamak bizim için gurur verici." değerlendirmesinde bulundu.

Yüce, "İki sene üst üste Türkiye şampiyonluğu ile Avrupa şampiyonluğu ve dünya şampiyonluğu kazanmış olduk. Hedef herhalde her sene üç kupa olacak. Avrupa şampiyonluğu bu sene gitti ama tekrar yapabilecek güçteyiz." ifadelerini kullandı.

"Seyretmesi çok keyifli bir takım olacağız"

Gelecek sezonun planlamasına başladıklarını belirten Pelin Yüce, şunları kaydetti:

"Geçen sene Gözde'nin bırakmasıyla başlayan bir değişim sürecine girdik. Önümüzdeki sene Lonneke'nin bizle devam etmeyecek olması, Zhu'nun bir sene olimpiyatlar için Çin'e dönüyor olması bizi farklı şeyler yapmaya yönlendiriyor. Önümüzdeki sene de değişik planlarımız var. Seyretmesi çok keyifli bir takım olacağız. Önümüzdeki sene zorlu olacak. İtalyanlar gittikçe kuvvetleniyor. Conegliano zaten kuvvetli bir takım, önümüzdeki sene daha da kuvvetlenecek. Fenerbahçe gayet iyi bir takım kurdu. Eczacıbaşı zaten herkesin malumu. İki senedir Eczacıbaşı ile 5 maç oynuyoruz. Bu sene seriye başlarken de 3 maçta biteceğini düşünmemiştim. Eczacıbaşı bizim için çok iyi bir rakip. Bu iş 5 maça uzar diye düşünüyorduk. Rakipler birbirine denk, küçük nüanslar farkı ortaya koyuyor, beraber ayakta kalan, sağlam durmayı başaranlar belli oluyor. Biz bir aile gibiyiz. Sadece saha içi değil saha dışı da bizim için önemli. Bizde hiçbir sporcu kendini VakıfBank'ın önüne koymaz, öncelik kulüptür. Bu da bizi aile yapan unsur diye düşünüyorum."

"Tepede olanlar yalnızdır, biz de öyle bir noktadayız"

Üst üste gelen zaferler sonrası motivasyon sağlamanın güç olmaya başladığını dile getiren Yüce, "Hedefi şampiyonluk kazanmak olan oyuncuları, antrenörü her zaman motive etmek kolay değil. O yüzden kendimize ufak hedefler koyuyoruz. Bu sene gençlerimiz hedefimizdi. Bunları, değişiklikleri, ufak hedefleri yapmazsak iş çok monotonlaşır. Motivasyonu yenileyip ayakta tutmamız lazım. Kolay bir şey değil. Tepede olanlar yalnızdır, biz de öyle bir noktadayız. İnsanların 'VakıfBank bütün kupaları kazanıyor, yeter artık kazanmasın' dediği noktalar bile olabilir. Önemli olan her zaman finallerde yer almak." değerlendirmesinde bulundu.

Kulübün sürekliliğini devam ettirmesi için altyapıya verdikleri önemden bahseden Yüce şöyle devam etti:

"Altyapıdan oyuncu yetiştirmek kolay değil. İyi bir araştırma süreci ve doğru bir politika izliyoruz. 11-12 yaşında, oyuncu olup olmayacağı belli olmayan isimlere saçma sapan rakamlar vermiyoruz. Geçen sene Bosettileri getirdik, İtalyan olarak bildiğiniz iyi oyuncuların hepsini onlar yetiştirmiş. Böyle bir ciddi çalışma ve araştırmayla bazı arkadaşları bulabiliyoruz ama sporcu kolay olunmuyor. Herkes bu işi kolay zannediyor. Büyük bir özveri istiyor. Ciddi bir emek var. Aşağıda çok sayıda oyuncumuz var ama bunların kaçı yukarı çıkacak ben de bilmiyorum. Bir kulüp sürekliliğini ancak böyle devam ettirir. Sağdan soldan oyuncu alınca bir noktada tıkanırsınız, o yüzden altyapınızı sağlam tutmalısınız."

Final serisinde Eczacıbaşı VitrA'ya karşı mağlup oldukları maçı unutamadığını söyleyen Yüce, VakıfBanklı voleybolcuların bir sonraki maçta üst düzey konsantrasyonla mücadele ettiğini belirterek "3-2 kaybettiğimiz maçta çok demoralize oldum. 5. maç çok zor gözüktü. Çocukların konsantrasyonuna çok şaşırdım. Kaybettikten sonra bu güçle geri gelmek kolay iş değil. Hocamızın da söylediği gibi asla vazgeçmiyorlar. Bu tarz kaybedişlerden sonra çok daha sağlam sahaya çıkıyorlar. Ben çok ümitli değildim ama çok şaşırttılar. Rakibe nefes aldırmadılar, 3-0'la işi bitirdiler. Bu takımla gurur duyuyorum." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz