Voleybol

"Ya yükselecektik ya düşecektik"

25 Mayıs 2015 Pazartesi 12:45 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2015 Pazartesi 12:54

Sezonu 2 kupayla kapatan F.Bahçe Grundig'de Polen, "kırılma anı"nı anlattı.

Bayanlar Voleybol 1. Ligi'nde 2014-2015 sezonunu iki kupayla tamamlayan Fenerbahçe Grundig'in başarılı oyuncusu Polen Uslupehlivan, Şampiyonlar Ligi'nden elenmelerinin takım için kırılma anı olduğunu, ardından büyük bir geri dönüş yaparak Türkiye'de iki kupaya uzandıklarını ifade etti.

Sarı-lacivertli takımın oyuncuları Polen Uslupehlivan ve Merve Dalbeler, Süper Kupa ve lig şampiyonluklarının öyküsünü anlattı.

"Şampiyonlar Ligi'nden elemek bir kırılma anıydı"

Play-off'larda VakıfBank karşısında set averajıyla elenmenin sarı-lacivertli takım için tam manasıyla kırılma anı olduğunu kaydeden Polen, "Şampiyonlar Ligi'nden elemek bir kırılma anıydı. İki seçeneğimiz vardı, ya yükselecektik ya düşecektik. Orada bir şeylerin farkına vardık. Bazen kaybetmek bazı şeyleri görmeyi sağlar. Bizim için tabii ki kötü oldu ama güzel tarafları da var. Kendimize gelmemizi sağladı. Orada bir çıkışa geçtik. Herkes kafasını toparladı. Karar verdik ve büyük geri dönüş yaptık" diye konuştu.

Süper Kupa'nın takıma önemli bir moral kaynağı olduğunu dile getiren Polen, ligdeki final etabı maçlarına da yüksek bir motivasyonla başladıklarını, aldıkları sonuçlarla takımın gücünü gösterdiklerini vurgulayarak, "İkinci kupayı alarak ne kadar iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Bazı kötü şeylerde hayır vardır" dedi.

FIVB'nin düzenlediği Dünya Kulüpler Şampiyonası'na Türkiye'den giden her takımın kazanma şansının yüksek olduğunu vurgulayan Polen, "Bizim kalitemiz diğer takımlardan çok iyi. Türkiye ligi çok ciddi bir lig. Biz gitseydik biz de şampiyon olurduk" ifadesini kullandı.

"Bir sezonda 3-4 yıllık tecrübe yaşadım"

Sarı-lacivertli takımın liberosu Merve Dalbeler, kariyerinde çok önemli bir sezonu geride bıraktığını belirterek, "3-4 yıllık bir tecrübe yaşadığımı düşünüyorum" dedi.

Fenerbahçe'de 4. sezonunu geride bıraktığını anımsatan Merve, "Çok değişik anlar yaşadım. Bu sezon 3-4 yıllık bir tecrübe yaşadığımı düşünüyorum. Arkadaşlarıma ve bana güvenen herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü tek libero olarak oynadım. Bunun sorumluluğunun çok büyük olduğunu düşünüyorum. Altından kalkabildiğim için çok mutluyum" değerlendirmesini yaptı.

Fenerbahçe Grundig'in Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon olabilecek bir takım olarak kurulduğunu anlatan sarı-lacivertli oyuncu, VakıfBank karşısında play-off'larda set averajıyla Avrupa'dan elenmelerini şanssızlık olarak değerlendirdi.

Merve Dalbeler, "Katılsaydık eminim biz de çok büyük bir başarı getirebilirdik. Olmadı ama ondan sonra bizim için farklı bir dönem başladı. Getirmemiz gereken iki kupa vardı. O kupaları müzemize getirmek için her şeyimizle uğraştık, savaştık. Birbirimize çok inandık" diye konuştu.

Birinci ligin şampiyonunu belirleyen final etabındaki performansla ilgili sarı-lacivertli oyuncu, şunları kaydetti:

"Ligin son bölümünde çok büyük yorgunluklar oluyor ama Fenerbahçe Kulübü'nde oynadığınız zaman başka bir şansınız olmadığını biliyorsunuz. Kupayı mutlaka kazanmanız gerekiyor. Ne olursa olsun kupayı getirmek istiyorduk ve bunu başardık. Fiziksel yorgunluğunuzu zihinsel olarak kapatıp, oynayabiliyorsunuz. Çok istedik ve başardık. Fenerbahçe Kulübü her zaman şampiyonluk için takım kuruyor. Böyle olunca en güçlü adaylardan birisi oluyorsunuz. Çok isteyince başaramayacağınız bir şey yok."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz