Voleybol

42 yaşında, Avrupa kupasıyla jübile hayali

25 Mart 2016 Cuma 13:00 - Son Güncelleme 25 Mart 2016 Cuma 11:05

Esepaşa, sezon sonunda aktif sporculuk kariyerini noktalayacağını açıkladı.

Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası finalinde Romanya'nın CSM Bükreş takımıyla karşı karşıya gelecek İmperial Hastanesi İdmanocağı'nın 42 yaşındaki sporcusu Necla Güçlü Esepaşa, aktif sporculuk kariyerini Avrupa'da bir kupa daha kazanarak noktalamak istediğini söyledi.

Trabzon temsilcisinde ikinci sezonunu geçiren tecrübeli libero, AA'ya yaptığı açıklamada, sezon sonunda idari menajerlik de yaptığı kulüpte voleybolu bırakacağını açıkladı.

Esepaşa, 30 yılı aşkın süredir voleybolun içinde yer aldığını, Trabzon'a gelmeden önce Galatasaray'da oynadığı dönemde voleybolu bırakma kararı aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"İdmanocağı'na yardım etmek amacıyla gelmiştim ama iki yıldır oynuyorum. Challenge Kupası'nda finalde mücadele edecek olmak bile büyük bir başarı. Daha önce Avrupa'da kupa kazandım ama voleybolu en üst seviyede bırakmak çok güzel olacak."

Sarı-kırmızılı oyuncu, voleybolda kendi yaşında sporcu bulunmadığını düşündüğünü aktararak, "Ligin en tecrübeli oyuncusuyum. Dünyada da bu yaşta oynayan belki birkaç kişi vardır. İki yıldır burada menajerlik de yapıyorum. Her zaman voleybolun içinde olacağım ama aktif sporculuk kariyerime bu sene son vereceğim." ifadelerini kullandı.

"Trabzon'a kupayı getirmek istiyoruz"

Necla Güçlü Esepaşa, zorlu bir yarı final maçının ardından finale yükseldiklerini vurgulayarak, "Finaldeki rakibimiz çok iyi bir takım. Kupayı Trabzon'a getirmek için sezon başından beri çalışıyoruz. Bunu yapmak için buradayız. Umarım Allah da yardım eder ve Trabzon'a kupayı getiririz. Bu da Trabzon için harika bir ilk olur." dedi.

Takımda genç oyunculara elinden gelen yardımı yapmaya çalıştığını anlatan Esepaşa, "Kadroda hem tecrübeli hem de genç oyuncuların bulunduğu, çok iyi bir takım oluşturduk. Umarım finalde bunu çok iyi bir başarıyla taçlandırırız. Taraftara da teşekkür etmek istiyorum. Yarı finalde sonuna kadar desteklediler. Onların desteğine ihtiyacımız var. Umarım finalde de aynı şekilde destek vermeye devam ederler." şeklinde konuştu.
 

En iyi libero seçildi

DSİ Nilüferspor, VakıfBank Güneş Sigorta, Beşiktaş, Fenerbahçe, Dicle Üniversitesi, Emlak TOKİ, Pursaklar Belediyespor ve Galatasaray takımlarında da forma giyen deneyimli oyuncu, 2005 yılında Şampiyonlar Ligi'nin, 2003-2004 sezonunda ise Top Teams Kupası'nın en iyi liberosu seçilmişti.

Oynadığı kulüplerle 1993, 2004, 2005 ve 2009'da Türkiye şampiyonluğu sevinci yaşayan Esepaşa, milli takım formasını da 100'ü aşkın kez giydi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz