Voleybol

"Benim için paha biçilmez"

09 Nisan 2015 Perşembe 11:26 - Son Güncelleme 09 Nisan 2015 Perşembe 11:29

"Kariyerimde eksik olan tek halka Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuydu."

Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde şampiyon olan Eczacıbaşı VitrA'nın tecrübeli oyuncusu Neslihan Demir Güler, ilk kez kazandığı bu kupanın kendisi için değerinin paha biçilemez olduğunu söyledi.

Neslihan, kariyerinde ilk kez bu kupayı kazandığına dikkati çekerek, "Gerçekten benim için paha biçilemez bir kupa. Çünkü kulüp kariyerimde eksik olan tek halka Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuydu. Bunu kazandığımız için çok mutluyum" dedi.

Kupanın hikayesini "uzun ve yorucu bir yolculuktu" diye anlatan tecrübeli oyuncu, "Çok çalıştık, antrenörümüz bize inandı, biz birbirimize inandık ve başardık. Umarım bu son olmaz. Önümüzdeki yıllar yine ülkemizi gururlandırmaya devam ederiz" diye konuştu.

Neslihan Demir Güler, kupayı daha önce hiç kazanamadığı için dörtlü finalde çok hırslı olduğunu belirterek, "Stres çok oluyor ama bu tür maçları çok oynaya oynaya bu stresin de üstesinden gelmeyi öğreniyorsunuz. O yüzden dörtlü finalde biraz daha rahattım ama tabii ki çok daha hırslıydım" ifadelerini kullandı.

- "VakıfBank da final oynamayı hak ediyordu"

Tecrübeli voleybolcu, yarı finalde yendikleri VakıfBank ile erken final oynadıklarını vurgulayarak, "İki takım da final oynamayı hak ediyordu. Ancak statü yüzünden böyle oynayabildik. Geçen yıl dörtlü finalde onlar kazanmış ve final oynamışlardı. Bu sefer gülen taraf biz olduk. Aramızda tatlı bir rekabet var" değerlendirmesini yaptı.

Şampiyonlar Ligi'nde son 5 sezonun 4'ünde Türk takımlarının kupayı kazanmasını da değerlendiren Neslihan Demir Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha önce her sene bir İtalyan takımı Şampiyonlar Ligi'nde şampiyon oluyordu. Milli takımla gelen başarının ardından kulüplerimizin yatırım yapması ve her kulübe gelen yabancı oyuncuların çok kaliteli olması, Türk oyuncuları da çok etkiledi. İyi antrenmanlar yaptık. Bu giderek büyümeye başladı. Dağdan düşen bir kar topu gibi bir çığa dönüştü. Bu da başarı olarak yansıdı ve son dörtlü finalde iki Türk takımı da kürsüye çıktı. İnşallah Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda da mutlu sona ulaşırız."

İlk kez 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın 2016 Rio Olimpiyatları için de şansının fazla olduğunu belirten Neslihan Demir Güler, "Kıta kıta elemeler yapılıyor. Dünya voleybolu, neredeyse Avrupa kıtasında dönüyor. Çok zor ama bizim milli takımın bunu da başaracağını düşünüyorum" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz