Voleybol

Derbi öncesi büyük olaylar çıktı!

23 Nisan 2015 Perşembe 19:54 - Son Güncelleme 24 Nisan 2015 Cuma 01:40

Galatasaray Daikin ile Fenerbahçe Grundig maçı öncesi olaylar çıktı.

Bayanlar Voleybol 1. Lig final etabında, Galatasaray Daikin-Fenerbahçe Grundig maçı öncesinde, iki takım taraftarları arasında çıkan gerginlik nedeniyle tribünlerin boşaltılmasına karar verildi.  Olaylar nedeniyle karşılaşma 2 saat gecikmeli başladı.

İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda saat 19.30'da başlaması planlanan Galatasaray Daikin-Fenerbahçe Grundig müsabakası öncesinde, Fenerbahçeli seyircilerin Alsancak tarafındaki üst tribüne gelmesinin ardından iki takım taraftarları arasında gerginlik yaşandı.

Karşılıklı olarak çeşitli yabancı maddelerin atıldığı gerginlikte, taraftarlar birkaç koltuk kırarak, birbirlerine fırlattı. Bu sırada Galatasaray tribününden salona inerek, Fenerbahçe tribününe doğru giden bir taraftar fark edildikten sonra güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Yaşanan gerginlik sırasında bir sivil polis memuru atılan yabancı bir cisim nedeniyle başından hafif yaralandı.

Bu olayların ardından salonun boşaltılmasına karar verildi. İlk olarak Volley Hotel tarafındaki tribünde yer alan Galatasaraylı taraftarlar salon dışına çıkarıldı. Galatasaraylı taraftarların salon dışına çıkarken tribün arkasındaki bazı camları kırdığı, bu sırada bir polis memurunun da elinden hafif yaralandığı bildirildi.

Sarı-kırmızılı seyircilerin salon dışında güvenlik güçlerine yabancı madde atması nedeniyle polis ekiplerinin TOMA ile gruba müdahale ettiği öğrenildi.

200 kişi tribünü boşaltmak istemedi

Maçın seyircisiz oynanacağı anons edilerek, Fenerbahçeli taraftarların da dışarı çıkarılacağı duyuruldu. Ancak tribünleri boşaltılma kararına rağmen yaklaşık 200 kişilik taraftar grubu dışarı çıkmak istemedi.

Bunun üzerine ilk önce bu grubun maçı izleyebileceği açıklandı. Ancak Galatasaray Daikin takımının itirazı üzerine bu seyirciler de salondan çıkarıldı.

Galatasaray Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yüce, tribünde kalanlara hitaben yaptığı konuşmada, "Ben söylememe rağmen sporcularımın aileleri de salondan çıkarıldı" dedi.

Yüce, gazetecilere yaptığı açıklamada ise kulüp başkanı Duygun Yarsuvat'la telefonda konuştuğunu belirterek, Türkiye Voleybol Federasyonu'na dava açabileceklerini kaydetti.

Fenerbahçe Kulübü Voleybol Şubesi İdari Menajeri Abdullah Paşaoğlu da "Lütfen bize yardımcı olun, maçımızı oynayalım" diyerek Galatasaraylı sporcuların ailelerinin de salon dışına çıkarıldığını kaydetti.

Saat 19.30'da başlanan müsabaka için takımlar salonun tamamen boşaltılmasının ardından yaklaşık 1,5 saat sonra ısınmak için sahaya çıktı.

İzmir'de Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi de olaylar çıkmıştı

Erkekler Voleybol 1. Lig klasman etabında, 18 Nisan tarihinde yine İzmir'de oynanan Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma öncesinde çıkan olaylar nedeniyle tribünler tamamen boşaltılmıştı. Bu karşılaşmadan önce Alsancak'ta iki takım taraftarları arasındaki bıçaklı kavgada ise 2 kişi yaralanmıştı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz