Voleybol

Milli takımı bırakıyor!

11 Ekim 2017 Çarşamba 11:52 - Son Güncelleme 11 Ekim 2017 Çarşamba 11:57

Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı VitrA'da forma giyen Güldeniz Önal, bundan sonra milli takımda yer almayı düşünmediğini söyledi.

Galatasaray'da forma giydiği 2 sezonun ardından Eczacıbaşı VitrA'ya transfer olan Güldeniz Önal, açıklamalarda bulundu.

Genç sporculara yol açmak istediğini belirten 31 yaşındaki voleybolcu, "Bundan sonra milli takımda yer almayı düşünmüyorum. Neriman Özsoy ile plaj voleybolu oynama projemiz var. Önümüzdeki ocak ayından itibaren belli olacak. Milli takımdan sonra kulüpte oynamak zor oluyor. Genç oyunculara yol açmak istiyorum. Milli formayı giymekten keyif alan bir sporcuyum. Milli takıma çağrılırsak, konuşuruz ama seneye plaj voleybolu oynamayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Madalya kazandığımız için gurur duyuyorum"

Güldeniz Önal, 2017 Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazanarak büyük bir başarı elde ettiklerini belirtti.

Azerbaycan ve Gürcistan'ın ev sahipliği yaptığı şampiyonada iyi mücadele ettiklerini aktaran Güldeniz Önal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O kadar zirveye odaklandık ki, şampiyonadan üçüncü olarak buruk ayrıldık diye düşünülüyor ama Rusya, Polonya ve İtalya takımları bizden önce valizini topladı ve gitti. Biz orada kaldık, son 4 takım arasında yer aldık ve madalya ile döndük. Uzun bir süreçti. Bütün bir yaz, oyuncular ve teknik ekip madalya için emek verdik. Tabii ki şampiyonluk istiyorduk ama yine de büyük bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Rusya ve Polonya maçlarında iyi oynadık. Dünya ve Avrupa'da marka değeri olan Rusya ve Polonya'yı evine gönderdik. Sırbistan karşılaşmasında ise yeterli mücadeleyi gösteremedik ama Azerbaycan'ı sahasında yendik. Turnuvada öyle maçlar yapıyorsunuz ki, her gün evinize dönme riskiniz var. Ama biz bir şekilde orada kalmayı başardık ve sonunda madalya elde ettik. Bu herkese nasip olmaz. Avrupa Şampiyonası'nda madalya kazandığımız için gurur duyuyorum. Takım arkadaşlarımı ve teknik heyeti de tebrik ediyorum."

- "Dinamik, enerjik ve güzel voleybol izlettirmeyi amaçlıyoruz"

Güldeniz Önal, bu sezon Brezilyalı Marco Aurelio Motta'nın başantrenörlüğünü yapacağı Eczacıbaşı VitrA'da tecrübeli ve genç oyunculardan kurulu bir takımla iyi voleybol oynamayı amaçladıklarını kaydetti.

Ligde ve Avrupa'da iyi bir sezon geçirmek istediklerini ifade eden Güldeniz, "Tecrübeli ve genç oyuncularla daha dinamik, enerjik ve güzel voleybol izlettirmeyi amaçlıyoruz. Daha sonra da başarının geleceğini düşünüyorum. İnşallah her şey güzel olacak." diye konuştu.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz