Voleybol

Olaylı derbiyi Fenerbahçe kazandı

24 Nisan 2015 Cuma 00:03 - Son Güncelleme 24 Nisan 2015 Cuma 10:02

Voleybolda F.Bahçe ile G.Saray arasında izmir'de oynanan derbi 3-1 bitti.

İzmir'in ev sahipliğinde oynanan Türkiye Bayanlar Voleybol Ligi Final Etabı 1'inci devre maçında Galatasaray Daikin ile Fenerbahçe Grundig karşılaştı. Karşılaşma öncesi çıkan olaylar nedeniyle seyircisiz oynanan derbide Fenerbahçe Grundig, Galatasaray Daikin'i 3-1 mağlup etti.

İzmir'de gergin derbi

Spordaki ezeli rekabet İzmir'e taşındı. Fakat bu tatlı rekabeti izlemek için Atatürk Voleybol Salonu’na koşan İzmirli sporseverler "şiddet" engeliyle karşılaştı.

Fenerbahçe Grundig ile Galatasaray Daikin arasındaki voleybol maçı öncesinde tribünler önce küfürle gerildi. Karşılıklı küfürleri sahaya atılan yabancı maddeler izledi. Bu sırada tribünlerden salona inen taraftarlara güvenlik güçleri müdahale etti.

Trübünleri boşaltma kararı

Ardından güvenlik güçleri, Türkiye Voleybol Federasyonu ve kulüp yetkililerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. Toplantıdan tribünlerin boşaltılması kararı çıktı. Dışarı çıkarılan öfkeli grup arasındaki olaylar salonun dışında da devam etti.

Derbi 2 saatlik gecikmeyle başladı

Galatasaray Daikin-Fenerbahçe maçı yaklaşık 2 saat gecikmenin ardından seyircisiz olarak başladı.

Olaylı maçta Fenerbahçe galip

Olayların gölgesinde kalan maçta ise Fenerbahçe ilk iki seti 25-12 ve 25 18 lik setlerle 2-0 önde tamamladı.

Başa baş bir oyunun sergilendiği üçüncü seti ise Galatasaray 25-22 alarak durumu 2-1'e getirdi.

Heyecanın dozu 4. sette ikiye katlandı. Kim'in de oyuna dahil olduğu Fenerbahçe Grundig, son bölümü büyük çekişme içinde geçen 4. seti 30-28 önde tamamlayarak, müsabakayı 3-1 kazandı.

Fenerbahçe Grundig'in ikinci galibiyetini aldığı final etabında Galatasaray Grundig ise sahadan ikinci kez mağlubiyetle ayrıldı.

Salon: İzmir Atatürk

Hakemler: Aziz Yener, Ersin Altıparmak

Galatasaray Daikin: Gamze Alikaya, Bosetti, Aslı Kalaç, Centoni, Meijners, Ayşe Melis Gürkaynak (Nihan Güneyligil, Ada Germen, Ezgi Dilik, Nursevil Aydınlar)

Fenerbahçe Grundig: Elif Öner, Bosetti, Dicle Nur Babat, Caicedo, Meliha İsmailoğlu, Eda Dündar Erdem (Merve Dalbeler, Polen Uslupehlivan, Kim)

Setler: 12-25, 18-25, 25-22, 28-30

Süre: 119 dakika (22, 27, 32, 38)

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz