Voleybol

"Takım sporlarında böyle başarılısını bulamazsınız"

27 Nisan 2017 Perşembe 15:37 - Son Güncelleme 27 Nisan 2017 Perşembe 15:48

VakıfBank Kulübü Başkanı Osman Demren, çok güçlü ekiplerin mücadele ettiği CEV Şampiyonlar Ligi'nde kupayı alarak büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Demren, AA'ya yaptığı açıklamada, zorlu bir mücadelenin ardından Şampiyonlar Ligi'nde mutlu sona ulaştıklarını belirterek, "Takım sporlarında böyle başarılı takım bulamazsınız. Ligimizde Fenerbahçe, Eczacıbaşı gibi kulüpler var, Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Moskova, İtalyan takımları, Volero Zürih gibi ekipler var. Bu takımlar bir önceki sezondan daha güçlü. 2013 yılı şampiyonluğumuz bu sezonkinden daha kolaydı. Türkiye'de geçmiş sezonlarda Fenerbahçe ve Eczacıbaşı VitrA takımsal krize girmişti. Bu sezon herkesin gücünü görüyorsunuz." dedi.

Türk voleybolunun kulüpler seviyesinde iyi yerde olduğuna dikkati çeken Demren, "Avrupa'nın en iyi ligiyiz. Türkiye liginin zorluğu ortada, takımlarımız çok iyi. VakıfBank ve Eczacıbaşı'nın kalitesi inanılmaz seviyede. Rus ve İtalyan takımları da güçlüler. Voleybol açısından iyi yerdeyiz. Bunu sonuçlarla da görüyoruz. Son yıllarda takımlarımızın başarılarında da görüyoruz." diye konuştu.

Sporda ve kalitede ısrar etmek gerektiğine dikkati çeken Demren, "Başarının sürekliliği konusunda devamlılık sağlamak lazım. Dünya bazında sınırlı sayıda ve iyi oyuncu getiriyoruz. Türkiye'deki amacımız milli takım oyuncusuna ciddi katkı sağlamak. Bizim için takım şampiyonluğunun yanında milli takımın başarısı önemli." ifadelerini kullandı.

"Ülkemize ve milletimize güzel bir armağan verdik"

Osman Demren, sadece kulübün değil ülkenin yararına hareket etmeye çalıştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"VakıfBank olarak sadece kazanmaya odaklansak, sadece kazanmayı istesek daha fazla başarı alırız. Biz, ülke sporuna, ülke kadınına nasıl katkı veririz ve nasıl destek oluruz, bütün bunları hesaplayarak hareket ediyoruz. Herkes Türk takımının şampiyon olduğunu söylüyor. Bu bizim için daha değerli. Türkiye Voleybol Ligi o kadar kaliteli ki ligde şampiyonluk da çok değerli. Çok mutluyuz, ülkemize ve milletimize armağan verdik."

Eczacıbaşı VitrA ile yapacakları mücadele

Vestel Venus Sultanlar Ligi üçüncülük mücadelesinde Eczacıbaşı VitrA ile yapacakları maçlara değinen Demren, play-off müsabakalarının kendi salonları dışında oynanmasını eleştirdi.

Türkiye'de ligi birinci bitiren takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne katıldığını ancak bu uygulamanın kaldırıldığını hatırlatan Demren, şunları kaydetti:

"Ev sahibi takım avantajı da elimizden alındı. Sezon başında kural konulmadığı için sahamızda oynayamadık. Voleybol maçları oynanmaya müsait olmayan salonlarda mücadele yaptık. Voleybol Federasyonu oynatıyor. En çok yatırım yapan, destek veren kulüpken öbür taraftan cezalandırılan kulüp durumuna düşüyoruz. Dostlarımızın canı sağ olsun."

"Zorlu sezonda şampiyonluk büyük başarı"

VakıfBank'ın Sırp oyuncusu Milena Rasic ise zorlu geçen bir sezonda önemli bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Sarı-siyahlı takımın orta oyuncusu Rasic, büyük bir mücadele vererek şampiyonluğa ulaştıklarını belirterek, "Bizim için çok büyük bir başarı. Kolay sezon geçirmedik, zorlu sezondu. Buna rağmen bu başarıyı elde etmek bizim için çok önemliydi. Kulübün bize verdiklerini geri vermemiz gerekiyordu. Umarım bundan sonra da böyle gider." diye konuştu.

Kariyerindeki en önemli başarılardan birine ulaştığını kaydeden 27 yaşındaki voleybolcu, Dörtlü Final'in en iyi takımına seçilmesiyle ilgili şunları söyledi:

"Bu ödülü hiç beklemiyordum. Dörtlü Final öncesi sadece bir antrenmana katılabildim. Final maçında sadece elimden gelenin en iyisini yapmak istiyordum. Kupayı kazandığımıza ve en iyi ödülü aldığıma göre elimden gelenin en iyisini yapmışım."

"Milli takımda da her şeyin iyi gideceğini düşünüyorum"

Türkiye'de kadın voleybolunun geldiği noktayı değerlendiren Milena Rasic, "Her sene en az iki Türk takımı Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali'nde oluyor. Maalesef bu takımlar yarı finalde eşleşiyor. Türkiye ligi dünyanın en iyi ligi. Guidetti de milli takımın başında. Milli takımda da her şeyin iyi gideceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı. 

Venus Sultanlar Ligi play-off serisinde Eczacıbaşı VitrA ile yapacakları üçüncülük maçlarından mağlup ayrılacak ekibin gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alamayacağının hatırlatılması üzerine Rasic, "Türkiye liginin bu yüzden kuvvetli olduğunu söylüyorum. İki takımdan biri Şampiyonlar Ligi'nde olmayacak. Cuma ve pazar çok zor iki maç yapacağız. Hiç boş günümüz olmadı. Çok çalışıyoruz." diyerek sözlerini tamamladı. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz