Voleybol

Yarının Sultanları

07 Şubat 2019 Perşembe 09:48 - Son Güncelleme 07 Şubat 2019 Perşembe 16:22

Giovanni Guidetti, 10 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Ülkede her kız çocuğuna voleybolu sevdirmenin hayalini kuran İtalyan başantrenör, Türkiye'nin dört bir yanını dolaşmaya başladı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Vakıfbank başantrenörü Giovanni Guidetti. 10 yıldır Türkiye'de yaşıyor. Artık bizden biri olan İtalyan spor adamı, Fenerbahçe Opet voleybol takımı sporcusu Bahar Toksoy ile evli ve Alison isimli de bir çocukları var.

Türkiye'de ve uluslararası alanda sayısız başarılar kazanan ve Türk voleyboluna büyük katkılarda bulunan Guidetti, bu dönemde hayalinin de peşinden gidiyor. Bu topraklarda ulaşabildiği her kız çocuğuna voleybolu sevdirmek için yola çıkan İtalyan teknik adam bu projesine de bir isim verdi: Yarının Sultanları

Türkiye'nin dört bir yanını bu uğurda dolaşacak olan Guidetti, turuna Bitlis'te başladı, sonra da Elazığ'da kız çocuklarıyla buluştu ve voleybolu sevdirmek için çalıştı. Turuna devam edecek olan İtalyan teknik adamı Elazığ’da voleybolun iki önemli ismi Bahar Toksoy Guidetti ve Melis Gürkaynak da yalnız bırakmadı.

"Ben 10 yıl önce Türkiye'ye genç bir İtalyan antrenör olarak geldim. Burada çok başarılar kazandım. Burası bana çok şey verdi. Ailemi burada kurdum. Benim hayatım burası" diyen Guidetti'ye göre voleybol bir kız çocuğunun hayatını değiştirebilir ve geleceğini şekillendirebilir:

"ABD'de de voleybol takımında olduğu için üniversitede burslu okuyan çocuklar var. ABD'deki arkadaşlarım "Hep Türkiye'de dikkatini çeken yetenekli çocuklar var mı?' diye soruyorlar. Çok mükemmel olmalarına bile gerek yok. İyi ve yetenekli olmaları yeterli. Çünkü kadın her yerde kadın. İstanbul'da, Bitlis'te, Rusya'da, Amerika'da... O zaman bence ülkenin her yerine gitmek önemli. Türkiye sadece İstanbul değil. Burası da Türkiye. Zamanı geldiğinde aileler çocuklarını kendi kanatlarıyla uçmaya teşvik etmeli.  Elbette bize ihtiyacı olduğunda çocuğumuzu koruyoruz, ama hayatı biraz deneyimlemelerine izin de vermeliyiz. Bu onları güçlendirir"





Projenin Elazığ etabına katılan Fenerbahçe Opet voleybol takımının yıldız isimlerinden Bahar Toksoy Guidetti, proje hakkında "Guidetti, Türkiye'de çok çalıştı, çok uğraş verdi. Sonuç olarak bu şekilde geri dönüş yapması çok kıymetli" dedi. Vakıfbank Voleybol takımının kaptanı Melis Gürkaynak da "Dünyada birçok sporcu Giovanni ile antrenman yapmak istiyor. Onlar daha kariyerinin başında bu fırsatı elde ettiler" açıklamasını yaptı. 

İtalyan başantrenöre göre '”Yarının Sultanları” projesindeki tek amaç kız çocuklarına voleybol öğretmek değil. Onlara "doğduğunuz, yaşadığınız yer, büyük hayaller kurmanıza ve hedeflerinizi yükseğe koymanıza engel olmasın" mesajını da vermek. 

Kaynak: TRT SPOR

 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz