Voleybol

Voleybolda Dostluk Kupası İzmir'de

21 Eylül 2015 Pazartesi 14:54 - Son Güncelleme 21 Eylül 2015 Pazartesi 15:00

Turnuvaya Arkas Spor, BAL Spor, Galatasaray ve Ziraat Bankası katılıyor.

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi tarafından düzenlenen TSYD Voleybol Dostluk Kupası, 16-18 Ekim'de Arkas Spor, BAL Spor, Galatasaray ve Ziraat Bankası'nın katılımıyla yapılacak.

TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş, şube olarak 3 yıldır kesintisiz olarak yaptıkları futbol turnuvasını, İzmir'deki stat sorunu nedeniyle bu sene gerçekleştiremediklerini kaydetti.

Geçen yılki turnuvada da Alsancak Stadı'nın müsabakalara kapatılmasıyla kriz yaşandığını hatırlatan Okumuş, şöyle konuştu:

"Futbol turnuvası düzenlemeye kalksak yine stat sorunu yaşayacaktık. Uzun süredir salon sporlarında turnuva yapma fikrimiz vardı, bu sezon öncesinde bunu uygulama fırsatını elde ettik. TSYD'nin misyonuna uygun olarak futbol dışındaki branşlara da kitlelerin ilgisini çekmek görevlerimizin arasında. Erkekler Voleybol 1. Lig'den İzmir ekipleri Arkas Spor ve BAL Spor'un yanı sıra Galatasaray ve Ziraat Bankası'nın katılımıyla 16-18 Ekim'de Atatürk Voleybol Salonu'nda TSYD Voleybol Dostluk Kupası'nı düzenledik. Takımların isimlerinden de anlaşılacağı gibi çekişmeli mücadelelere sahne olacak turnuva, hem ekiplerin hazırlık dönemi açısından hem de İzmirli voleybolseverler için bir fırsat olacak."

Bahri Okumuş, önümüzdeki sezon basketbolda da bir turnuva başlatmayı düşündüklerini, gerek voleybol gerekse basketboldaki turnuvaların geleneksel hale geleceğine inandığını belirtti.

TSYD İzmir Şubesi Asbaşkanı Suavi Yardımoğlu da basketbolda Pınar Karşıyaka'nın voleybolda da Arkas Spor'un yakaladığı başarılarla İzmir'in salon sporlarında bir adım öne geçtiğini, düzenlediklerini voleybol turnuvasının önemli mücadelelere sahne olacağını söyledi.

Turnuva hakkında bilgi veren şube saymanı Gökhan Özyurtlu da Atatürk Voleybol Salonu'nda oynanacak müsabakaların giriş ücretini 5 lira olarak belirlediklerini, turnuvanın daha ilk yılında takımların organizasyona büyük ilgi gösterdiğini ifade etti.

Turnuva programı

16 Ekim Cuma:

16.00 Galatasaray-Ziraat Bankası

18.00 Arkas Spor-BAL Spor

17 Ekim Cumartesi:

16.00 Arkas Spor-Galatasaray

18.00 Ziraat Bankası-BAL Spor

18 Ekim Pazar

15.00 BAL Spor-Galatasaray

17.00 Arkas Spor-Ziraat Bankası

Sıradaki Haber
Rusya, dünya şampiyonu!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz