Basketbol

Adanaspor'dan TBF'ye tepki

06 Kasım 2014 Perşembe 14:02 - Son Güncelleme 06 Kasım 2014 Perşembe 14:06

Adanaspor Başkanı Dura, TBF Disiplin Kurulu kararlarına tepki gösterdi.

Türkiye Basketbol 2. Ligi temsilcilerinden Adanaspor'un başkanı Tevriz Dura, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Disiplin Kurulu'nun hakkında verdiği 7 bin 500 lira ve 30 gün hak mahrumiyeti cezasına tepti gösterdi.

Dura, yazılı açıklamasında, basketbolda "diktatörlük kurulduğunu" öne sürdü.

Bursa'da oynanan Finalspor maçında küfür ettiğine dair iddianın ispatlanmasını isteyen Dura, şunları kaydetti:

"Hakkımız yenilince 'adam gibi maç yönetin' dedim. Hiçbir ihtar verilmeden, anons bile yapılmadan bir kulüp başkanı oyundan atıldı. Adanaspor Kulübü ve Tevriz Dura, sahipsiz değildir. Bu iftirayı atanlarla mahkemede hesaplaşacağım. Üçüncü delegeliği kazanan Adanaspor Kulübü'nün, var olan iki delegeliği de TBF tarafından iptal edilmiştir. Neden iptal edildiğini de henüz anlayamadık. Adanaspor camiası diğer kulüplere, camialara benzemez. Gerekirse TBF'ye 10 bin kişi ile çıkartma yaparız. Bana ve kulübüme bu cezaları verenleri Allah'a havale ediyorum."

Kurul, 29 Ekim'de Bursa'da oynanan Finalspor-Adanaspor müsabakasında, hakemlere yönelik küfürlü sözler sarf ettiği, salon dışına çıkmamakta ısrar ettiği gerekçesiyle Dura hakkında 7 bin 500 lira ve 30 gün hak mahrumiyeti cezası vermişti.

Sıradaki Haber
Cleveland'a son saniye şoku!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz