Basketbol

Tek namağlup Fenerbahçe

24 Ocak 2014 Cuma 16:54 - Son Güncelleme 24 Ocak 2014 Cuma 16:57

Sarı-lacivertliler, 8 hafta sonunda tek namağlup takım konumunda bulunuyor.

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi'nde grup maçlarında geride kalan ilk 8 haftada 20 takım arasında tek namağlup ekip konumunda bulunuyor.

FIBA Avrupa Ligi'nde B Grubu'nda yer alan "Potanın Kraliçeleri", 3 grup içinde en başarılı takım olarak dikkati çekti.

Sezona Avrupa şampiyonluğu parolasıyla başlayan sarı-lacivertli takım, grubunda oynadığı ilk 7 maçı da kazanarak en yakın takipçisinin 2 galibiyet önünde lider bulunuyor. Sarı-lacivertliler, bir haftayı da maç oynamadan geçti.

Geçen sezon FIBA Avrupa Ligi'nde finale kadar yükselen Fenerbahçe, ev sahibi Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımına yenilerek ikincilikle yetinmişti. Bu yıl kadrosunu Isabelle Yacoubou, Quanitra Hollingsworth gibi isimlerle güçlendiren sarı-lacivertliler, şampiyonluk hedefleri doğrultusunda işi baştan sıkı tutarak Avrupa'da yoluna namağlup devam ediyor.

Geçen yılın Avrupa şampiyonu UMMC Ekaterinburg, A Grubu'nda tek yenilgi alarak Fenerbahçe'nin ardından en başarılı takım durumunda bulunuyor. C Grubu'nda lider olan bir diğer Türk temsilcisi Galatasaray Odeabank'ın ise 2 yenilgisi var.

Akın: "İyi bir çıkış yakaladık"

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın, çok iyi bir çıkış yakaladıklarını söyledi.

Avrupa'da şampiyonluk hedeflediklerini anlatan Akın, "Daha yolun başındayız ama çok iyi bir çıkış yakaladık. Grup maçları çok önemli. 7'de 7 yapmamız güzel bir başlangıç. Grup maçlarını namağlup olarak lider tamamlamak istiyoruz. Çünkü alacağımız her galibiyet genel sıralama için çok önemli. İlk grubu lider bitirerek yolumuza devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

"Başkanımızla büyük bir aileyiz"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın kendilerine çok büyük destek verdiğini anlatan Akın, başarılarının sırrını büyük bir aile olmalarına borçlu olduklarını dile getirdi.

FIBA Avrupa Ligi'nin çok zor bir kulvar olduğunu anlatan Akın, "Burası Avrupa Ligi ve her şey olabilir. Son 8 takım arasına kaldığımız zaman üst üste 5 maç oynayacağız şampiyonluk için. Kolay bir iş değil. Herkes gibi biz de şampiyonluğu istiyoruz. Şampiyonlukların çok zor elde edildiğini de biliyoruz. Başkanımızla beraber büyük bir aileyiz ve bunu tüm dünyaya göstereceğiz" şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Mersin Büyükşehir 'sürpriz' peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz