Basketbol

Demirel, FIBA toplantısında

20 Kasım 2013 Çarşamba 16:55 - Son Güncelleme 20 Kasım 2013 Çarşamba 16:59

Basketbol Fed.Başkanı Demirel, FIBA Dünya Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam, FIBA Dünya Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak.

Federasyondan yapılan açıklamada, Demirel'in, 23-24 Kasım tarihlerinde düzenlenecek FIBA Dünya Yönetim Kurulu Toplantısı için yarın Arjantin'in başkenti Buenos Aires'e gideceği bildirildi. FIBA Dünya Başkanı Ivan Mainini başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda, beş kıtadan dünya basketbolunu yöneten üst düzey temsilcilerin yer alacağı kaydedildi. Türkiye adına ise toplantıya başkan Turgay Demirel ile dış ilişkiler direktörü Emir Turam'ın katılacağı vurgulandı.

Dünya basketbolunun geleceğine yön verecek stratejilerin ve projelerin masaya yatırılacağı açıklanan toplantıda Demirel'in de 2014 yılında Türkiye'de organize edilecek FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'na yönelik bir sunum gerçekleştireceği aktarıldı.

Demirel sunum yapacak

Yönetim kurulu toplantısı hakkında federasyonun internet sitesine açıklamalarda bulunan Emir Turam, Türkiye'de kadın basketbolunun yükseliş içerisinde olduğunu dile getirerek, FIBA Dünya Yönetim Kurulu toplantısıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Başkanımız, FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'yla ilgili olarak FIBA Yönetim Kurulu'na sunum yapacak. Kadın basketbolunda ülkemiz son yıllarda büyük bir çıkış yakaladı. Bu konuda da söz sahibi ülkelerden birisi haline geldik. İlk kez gümüş madalya aldığımızda bu başarı tesadüf olarak gösteriliyordu. Ancak bir sonraki organizasyonda yine madalya kazandık. Ayrıca, Olimpiyat Oyunları'nda da 5. olduk. Sonuçta biz, ülke olarak kadın basketbolunu daha geniş kitlelere yaymak, ilgiyi de arttırmak istiyoruz. Amacımız sadece organizasyon yapmak değil. Federasyon olarak, ev sahipliği yapacağımız 2014 Dünya Şampiyonası organizasyonunu kullanarak nasıl madalya kazanırız, ülkemize, toplumumuza nasıl olumlu katkı sağlarız, ona bakıyoruz."

Sıradaki Haber
Kobe dönüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz