Basketbol

Anadolu Efes çok rahat

06 Ekim 2014 Pazartesi 21:59 - Son Güncelleme 06 Ekim 2014 Pazartesi 22:06

Türkiye Kupası'nda Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş ile karşılaştı.

Basketbol Erkekler Türkiye Kupası elemeleri B Grubu'nda Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş'u 89-70 yendi.

Salon: Kadir Has

Hakemler: Rüştü Nuran, Alpar Altuğ Köselerli, Mehmet Serdar Ünal

Anadolu Efes: Doğuş Balbay 2, Cedi Osman 8, Perperoglou 10, Saric 2, Draper 12, Lasme 12, Okben Ulubay 2, Furkan Korkmaz 7, Janning 18, Mükremin Deniz Kiliçli 2, Bjelica 14

Darüşşafaka Doğuş: Brown 11, Mehmet Yağmur 2, Metin Türen, Seibutis 15, Mehmet Ersin Görkem, Greer, Vidmar 7, Lucas 15, Ermal Kurtoğlu 4, Shurna 6, Ersin Dağlı 10, Hüseyin Göksenin Köksal.

1. Periyot: 26-17

Devre: 51-39

3. Periyot: 73-62

"Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Erkekler Türkiye Kupası B Grubunda Darüşşafaka Doğuş karşısında "haklı bir galibiyet aldıklarını" söyledi.

Ivkovic, 89-70 kazandıkları maçın ardından katıldığı sazın toplantısında oyuncularını galibiyetten dolayı kutladı. Maçın tamamında üstün olan tarafın kendilerinin olduğunu vurgulayan Ivkovic "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Genç bir takımın dünkü kaybedilen maçın ardından geri dönüşü çok önemliydi. Sayı yüzdelerimiz dünkü maçı göre çok iyiydi ancak faullerde sorun yaşadık. Fark açıldığında takımım çok iyi savunma yaptı. Bu oyunumuzu da yarın devam ettirerek maçı kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Oyuncu Furkan Korkmaz ise çok önemli galibiyete imza atarak, bir üst tura çıkma şanslarını sürdürdüklerini ifade etti.

Darüşşafaka Doğuş cephesi

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Oktay Mahmuti de istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını bunun sonucunda da mağlup olduklarını belirtti.

Anadolu Efes'i galibiyetten dolayı kutlayan Mahmuti, "Bizden daha iyi basket oynadılar. Biz açıkçası her alanda gerideydik. Savunma ve hücumda gerekli sertliği ve direnci gösteremedik. Dolayısıyla böyle bir ortamda kontrol rakibimize geçti. Sonuç olarak rakibimiz kazandı. Yarınki maça en iyi şekilde hazırlanarak çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Metin Türen ise beklemedikleri bir mağlubiyet aldıklarını dile getirerek, yarınki maçta daha iyi olacaklarını kaydetti.

Sıradaki Haber
Uzatmaya giden maç Torku Konya'nın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz