Basketbol

Bitci Türkiye Kupası'nda Dörtlü Final'e doğru

17 Şubat 2022 Perşembe 17:25 - Son Güncelleme 17 Şubat 2022 Perşembe 17:29  |  Kaynak : AA

Bursa'nın ev sahipliğinde yarın başlayacak Basketbol Bitci Türkiye Kupası Dörtlü Final karşılaşmaları öncesi, başantrenörler ve takım kaptanlarının katılımıyla basın toplantısı yapıldı.

Bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Dörtlü Final'e kalan Fenerbahçe Beko, Galatasaray Nef, Anadolu Efes ve Darüşşafaka takımlarının başantrenörleri ile kaptanları hazır bulundu.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Erkek Ligleri Direktörü Turgay Çataloluk, pandemi şartları nedeniyle geçtiğimiz sezon gerçekleştiremedikleri Türkiye Kupası'nı, basketbol şehri Bursa'da yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Türkiye Kupası'nın, günlük performansların öne çıktığı, sürprizlere açık bir kulvar olduğunu aktaran Çataloluk, "Bu turnuvanın da aynı şekilde çok renkli ve heyecanlı maçlara sahne olacağından şüphemiz yok. Çok zorlu ve çekişmeli çeyrek final karşılaşmaları sonucunda aramızda bulunan takımlarımızı tebrik etmek istiyorum. Ligimizin ilk yarısını ilk dörtte bitirmeyi başaran bu değerli takımlarımız, Türkiye Kupası'nda da Dörtlü Final'e kalarak performanslarının tesadüf olmadığını bir kez daha göstermiştir." dedi.

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dinçer ise, Bursa'nın tarihiyle, kültürüyle ve spora verdiği önemle öne çıktığını belirterek, "Ligimizin birbirinden değerli 4 takımını şehrimizde ağırlayacağız. Bütün takımlarımıza başarılar diliyor, sakatlıksız, keyifli maçlar diliyorum. Bursa bir spor şehridir. Basketbol da burada çok ciddi anlamda değer görür ve yaygındır." diye konuştu.

Djordjevic: Bu organizasyona değer veriyoruz

Yarı finalde yarın Galatasaray Nef ile karşılaşacak Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Aleksander Djordjevic, Bursa'da bulundukları için çok mutlu olduklarını aktararak, "TOFAŞ'a karşı oynadığımız çok yoğun maç sonrası yarın derbide Galatasaray ile karşılaşacağız. Bu maç için heyecanlıyız. Çok yoğun bir programdan geçiyoruz. Bu organizasyona değer veriyoruz. Dörtlü Final tek maç usulü oynandığı için bizim için oldukça önemli." şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Beko'nun takım kaptanı Melih Mahmutoğlu ise "Herkes yoğun bir tempodan geliyor tabii ki ama biz de burada olmaktan çok mutluyuz, biz de kupaya önem veriyoruz, kazanmak istiyoruz. TOFAŞ maçı bizim için zorluydu ancak Dörtlü Final'e kalmayı başardık. Derbi maçı da bizim için çok değerli ve özel. İnşallah iki takım için de sakatlıksız güzel bir maç olur. Biz buraya kupayı kazanmaya geldik ama adım adım bakıyoruz. Çok kaliteli takımlar var." değerlendirmesinde bulundu.

Memnun: Kazanmak için oynayacağız

Galatasaray Nef Başantrenörü Ekrem Memnun, Türkiye Kupası'nı kazanmak istediklerini dile getirdi.

"Bizim için sezon öncesi hedeflerimizden bir tanesi burada olabilmekti." diyen Memnun, "İlk hedefimize ulaştık. İkinci hedefimiz kupa. Kupa kazanmaya alışık bir kulübü temsil ediyoruz. Herkesin eşit şansı olduğunu düşünüyorum. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Maça da iyi hazırlandık. Kazanmak için oynayacağız. Herkes kadar kupayı kazanmak, çok iyi bir mücadele sergilemek istiyoruz. Geçen yıl yapılamayan bu kupa mücadelelerinin ne kadar güzel olduğunu basketbolseverlere hatırlatmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Göksenin Köksal, "Fenerbahçe maçları bizim için her zaman özeldir. Taraftarlarımızı arkamıza almamız lazım. Fenerbahçe de çok iyi bir takım ama biz buraya kupayı almaya geldik. Kupaya uzanmak istiyoruz. Kolay olmayacaktır." açıklamasında bulundu.

Ataman: Son lig şampiyonu olarak kupayı da istiyoruz

Yarı finalde yarın Darüşşafaka ile karşı karşıya gelecek Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, rakibin sert ve mücadeleci oyununu hem ligde hem de Avrupa kupası maçlarında ortaya koyduğunu dile getirdi.

Hedeflerinin Bursa'dan kupa ile dönmek olduğunu aktaran Ataman, "Türkiye Kupası'nda tek maç eleme usulü var. Ligde oynadığımız maç da oldukça sert geçen ve son saniyelerde kazandığımız bir mücadeleydi. Tabii ki buraya katılan tüm takımlar gibi, son lig şampiyonu olarak kupayı da istiyoruz." diye konuştu.

Lacivert-beyazlı ekibin kaptanı Doğuş Balbay, tüm takımların zorlu müsabakalar yaparak Dörtlü Final'e geldiğini vurgulayarak, "Her maç final havasında geçecek. Turnuvanın Bursa'da oynanmasından dolayı biz de mutluluk duyuyoruz çünkü tutkulu basketbol seyircileri var. Biz de hedeflerimizden biri olan bu kupaya, burada uzanmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ernak: Sert ve mücadeleci basketboldan geri adım atmayacağız

Darüşşafaka Başantrenörü Seçluk Ernak, turnuvaya katılan takımları tebrik ederek, "Zorlu yollardan buraya gelindi. Türkiye Kupası, genelde sezon içinde çok sıkışık takvime denk gelen fakat bir o kadar da basketbolseverlere heyecan yaşatan, güzel anılar bırakan bir turnuva. Daha önceki tecrübelerimiz bize güzel anılar, hikayeler bıraktı." değerlendirmesini yaptı.

Yarı finalde yarın Anadolu Efes ile karşılaşacaklarını hatırlatan Ernak, şunları söyledi:

"Geçen sezonun hem Süper Lig hem de Avrupa Ligi şampiyonuyla oynamak kolay olmayacaktır. Bir maça sıkışmış performansın değer bulacağı format olduğu için, sert ve mücadeleci basketboldan geri adım atmayacağız. Geçen sene bu turnuvayı oynayamamak herkesin içinde burukluk bıraktı. Ondan önce son turnuvada Fenerbahçe ile oynadığımız final maçı ağzımızda acı bir tat bırakmıştı. O tadı silmek için buradayız."

Darüşşafaka Takım Kaptanı Sinan Güler de "Sezonun ilk yarısında oynadığımız güzel basketbolu taçlandırma fırsatımız var. Avrupa'nın en iyi takımlarından biriyle karşılaşacağız ve mükemmele yakın oynamamız gerekiyor. Umuyoruz ki bunu sahaya yansıtarak finale çıkmayı başarabiliriz." şeklinde görüş belirtti.

Yarın oynanacak yarı final maçlarında tur atlayacak ekipler, 20 Şubat Pazar günü finalde karşı karşıya gelecek.

Sıradaki Haber
Kupada dörtlü final eşleşmeleri belli oldu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz