Basketbol

"Büyük bir başarıya imza attık"

07 Şubat 2014 Cuma 20:54 - Son Güncelleme 07 Şubat 2014 Cuma 20:58

Ufuk Sarıca ve Zeljko Obradovic maçı yorumladı.

Basketbolda, Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası'nda finale yükselen Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Ufuk Sarıca, "Büyük bir başarıya imza attık ama kupayı kazanabilmek için bir maça daha ihtiyacımız var" dedi.

Sarıca, Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası 8'li finallerinde Fenerbahçe Ülker'i 82-73 yenerek finale çıktıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, karşılaşmayı domine ederek kazandıklarını söyledi.

Tarihlerinde ikinci kez Türkiye Kupası'nda finale yükseldiklerini hatırlatan Sarıca şöyle devam etti:

"Kadro arasında fark olabilir ama maçları isimler kazanmıyor, organizasyon ve inanç kazanıyor. Takımımı tebrik ediyorum, kulübümüze armağan olsun. Elbette büyük bir başarıya imza attık ama kupayı kazanabilmek için bir maça daha ihtiyacımız var. Aşırıya kaçmadan herkes sevinmeli. Yarın yine antrenmanımızı yapacağız ve pazar günü de neyimiz varsa sahaya koyacağız. Bugün az sayıda taraftarımız vardı ama pazar günü sanıyorum ki önemli bir kalabalık olacak."

Yeni transfer Wiilams'ın da başarıda etkili olduğunu dile getiren Sarıca, "İyi mücadele eden bir takımız. Yüksek devrede çalışan bir araba gibiyiz. Geniş bir kadromuz yok ve genç isimlerimiz var. Pazar gününe yorgun olacağımız bir gerçek ama böyle durumlarda aşırı motivasyonlar devreye girer. Aynı mücadeleyi yine sahaya koymamız gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Fenerbahçe Ülker cephesi

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic de maça çok kötü başladıklarını belirterek, "Saha içinde kazanmaya çok çalıştık. Bu hiç kolay olmadı" dedi.

Obradovic, takım içinde birçok sıkıntı ve sakatlık olduğunu ifade ederek, "Maça hazırlanmak için vaktimiz ve şansımız olsaydı, daha iyi olabilirdi ama ikinci oyun kurucusuz oynamak zor oldu. Pınar Karşıyaka'yı tebrik ediyorum. Artık yolumuza devam edeceğiz. Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyoruz, onların desteği bizim için çok önemli" diye konuştu.

Kenan Sipahi'nin sakatlığına da değinen Obradovic şunları kaydetti:

"Kenan Sipahi'nin nasıl sakatlandığını çok iyi izledim. Maalesef sahada bazı holiganlar var. Hiçkimse bundan bahsetmiyor. Bu söylediklerim kesinlikle bu akşamın bahanesi değil, Pınar Karşıyaka çok iyi oynadı. Ama mutlaka o sakatlığın videosu izlenmeli. Bu durumda bile hakem faul çalmadı. Daha havadayken itmeye başlamış ve devam etmiş, 18 yaşındaki bir çocuk 5 ay süresince basketboldan uzak kalacak. Bu ne benim, ne de onun hatası. İnşallah birileri bunu fark eder. O anı belki hakemler görmemiş olabilir ama bizim bir itiraz hakkımız olmalı. Fauller her zaman maçın bir parçasıdır ama bu tarz kirli maçlar çok tehlikeli. Oyuncularıma hiçbir zaman böyle bir şey öğretmem. Sahada böyle kirli şeyler olmamalı ve kimse böyle oynamamalı."

Sıradaki Haber
Fenerbahçe Ülker elendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz