Basketbol

"Fransa'da Fransa'yı yeneceğiz"

11 Eylül 2015 Cuma 00:55 - Son Güncelleme 11 Eylül 2015 Cuma 00:56

"İzlanda karşısında hücumda iyi oynadık, adam değişmelerini iyi cezalandırdık"

A Milli Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, 2015 Avrupa Şampiyonası B Grubu'nda İzlanda'yı uzatmada 111-102 yendikleri maçta zorlandıklarını ancak hücumda akıllı oynayarak sonuca ulaştıklarını söyledi.

Ataman, maçın ardından yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, İzlanda'nın diğer grup maçlarında da rakiplerine adeta kök söktürdüğünü belirterek, "Sonuçta Avrupa Şampiyonası oynuyorsunuz. Milli maç oynuyoruz. İzlanda, savunması zor takımlardan biri. Uzunlar eşleşmelerde sıkıntı çekti. Hücumda iyi oynadık, adam değişmelerini iyi cezalandırdık. Sonuçta kazandık" dedi.

Tecrübeli çalıştırıcı, karşılaşmada özellikle genç oyuncular Kartal Özmızrak ve Furkan Korkmaz'a az süre vermesiyle ilgili soru üzerine, "Bütün oyuncular dakika aldı. Kartal, Furkan Korkmaz henüz bu seviyelerde tam randıman verecek oyuncular değil. Onları rahat olacak maçlarda kullanıyoruz. Göksenin de iyi maç çıkarmadı. Oğuz'un maçı da değildi. Semih zaten savunmada zorlanıyordu. O kadar hareketli üç sayılık basket atıyorlar ki Oğuz'u kullanamadık. Sonuçta grubu 3 galibiyetle bitirdik" ifadelerini kullandı.

Bir üst turda Fransa ile eşleşmelerine değinen Ergin Ataman, bu maç öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Kendileri açısından grup maçlarının iyi geçtiğini vurgulayan Ataman, şunları kaydetti:

"Gerçekçi hedef olarak 3 maçı kazanmayı planlıyorduk. Bunu başardık ancak sıralama olarak hedefimize varamadık. İlk üçe girmeyi istiyorduk. Sürpriz sonuçlar oldu. İtalya'nın İspanya'yı yenmesi hesapları alt üst etti. Fransa yenilmeyecek takım değil. Nasıl ki ev sahibi Almanya'yı net skorla yendik, gideceğiz Fransa'da Fransa'yı yeneceğiz."

Sıradaki Haber
Litvanya liderliği bırakmadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz