Basketbol

Ali Koç'tan dikkat çeken Obradovic açıklaması

15 Mayıs 2020 Cuma 16:03 - Son Güncelleme 15 Mayıs 2020 Cuma 20:12

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, erkek basketbol takımı başantrenörü Zeljko Obradovic'in durumuyla ilgili olarak, "Sezon içinde birkaç kere kontrat uzatma niyetimizi iletmemize rağmen, hocamız sezon sonunda değerlendirme yapalım" dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle "online" olarak gerçekleştirilen Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Ali Koç, Fenerbahçe Beko'nun başantrenörü Zeljko Obradovic'in kalmak istemesi durumunda, yeni sözleşme önereceklerini söyledi.

"Obradovic kalmak istediği sürece burası onun evidir"

Fenerbahçe Beko'nun geçen sezon ve bu sezonki performansına değinen Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Hocamız (Obradovic), Fenerbahçe'nin yaşayan efsanelerindendir. Geçen sene THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kadar müthiş bir performans yakaladık. Havaya girdik, 'En kolay Dörtlü Final olacak.' dedik. Üç ayrı rekora imza atarak Dörtlü Final'e kaldık. Ancak müthiş başlayan sezon, hiç beklemediğimiz, hocanın da kariyerinde daha önce hiç yaşamadığı, eşi benzeri olmayan sakatlıklar neticesinde arzu etmediğimiz şekilde tamamlandı. Muhteşem başlayan sezon çok kötü bitti. Yeni sezon çalışmalarına başladık. Hocamızın istek ve beklentileri doğrultusunda çalışmalar yaptık. Avrupa'da ses getiren transferlerle takımımızı güçlendirdik. Hocamızın söylemine göre Fenerbahçe'de bulunduğu sezonlar içinde en iyi kadroyu kurduk. Ancak geçen senenin tam tersine bu sezon başlangıcımız kimsenin inanamayacağı, tahmin edemeyeceğimiz şekilde gerçekleşti. Bizler bile yaşadıklarımıza, gördüklerimize inanamıyorduk. Sezon başlangıcı beklentimizin tam tersi oldu. Çok kötü başlayan sezonda, haftalar içinde toparlanmaya başladık. THY Avrupa Ligi'nde play-off potasına girdik, Türkiye Kupası'nı aldık. Tam işler rayına otururken iptaller geldi. Belki de bu sezon devam edebilseydi, hiç kimsenin beklemediği şekilde sezonu bitirebilirdik. Tarihe geçecek bir geri dönüş yapabilirdik."

Ali Koç, sezon içinde Obradovic ile birkaç kez sözleşme uzatmak istediklerini vurgulayarak, "İşler kötü giderken, yaşattıkları eşsiz mutluluklar, zaferler nedeniyle, teknik kadronun ve takımın bizler nezdinde sonsuz kredisi olduğunu hocamıza da ilettim. Hocamız, Fenerbahçe'nin efsanesidir ve Fenerbahçe'de kalmak istediği sürece burası onun evidir. Sezon içinde birkaç kere kontrat uzatma niyetimizi iletmemize rağmen, hocamız gidişattan dolayı sezon sonunda değerlendirme yapmamızın daha iyi olacağını ifade etmiştir. Türkiye ligi birkaç gün önce iptal edildi. THY Avrupa Ligi'nin de yaz aylarında oynanabileceğini tahmin etmiyorum. Biz de hocamızla önümüzdeki günlerde tekrar oturup, bıraktığımız yerden istişare edeceğiz. Kendisi bizimle kalmak istediği müddetçe burası onun evidir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz