Basketbol

Beşiktaş İF Avrupa'da iddialı

07 Kasım 2013 Perşembe 15:02 - Son Güncelleme 07 Kasım 2013 Perşembe 15:24

Başantrenörü Kandemir:"Avrupa'da daha yukarılara oynamak istiyoruz"

Basketbol ULEB Avrupa Kupası H Grubu dördüncü maçında Yunanistan'ın Panionios takımını 71-57 yenen Beşiktaş İntegral Forex'in başantrenörü Ahmet Kandemir, gruptan çıkarak, daha yukarılara oynamak istediklerini söyledi.

Kandemir, Panionios karşısında aldıkları galibiyetin gruptan çıkmak için önemli olduğunu vurgulayarak, "Çünkü Panionios grupta direkt rakiplerimizden biriydi. Sahamızda kazanmamız ve sayı avantajı yakalamamız gerekiyordu. Panionios'u 14 sayı farkla yenerek, iyi bir sayı avantajı yakaladık" diye konuştu.

Hücumda zaman zaman aksadıklarını, ancak iyi savunma yaptıklarını kaydeden Ahmet Kandemir, şöyle devam etti:

"Avrupa'da son iki maçtır 60 sayının altında yiyoruz. İyi savunma yapıyoruz. 13 Kasım'da Radnicki ile deplasmanda oynayacağımız maçı kazanırsak, devreyi lider bitereceğiz. İkinci devre ise 3 maçı içerde oynayacağız. Bu bizim için büyük avantaj olacak. Bu gruptan çıkmak ve Avrupa'da daha yukarılara oynamak istiyoruz."

Kandemir, oyun içindeki iniş çıkışlar yaşadıklarını belirterek, "Dönem dönem savunmada çok basit top kaybı yaparak hücum ritmimizi kaybediyoruz. Yeni bir takımız, oyun kurucumuzun da takıma geç katılmasından dolayı da sorunlar oluyor. Mehmet Yağmur'un iyileşerek takıma dönmüş olması bizim bu sorunumuzu azaltacaktır. Çünkü Mehmet Yağmur, o sorun olan dakikaları iyi oynayan bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

"Bu takım taraftarıyla büyüyecek"

Panionios maçında tribünlerin dolmamasını maçın geç saatte olmasına ve televizyondan yayınlanmasına bağlayan Ahmet Kandemir, taraftar geldikçe takımın daha iyi oynayacağını savundu.

Sürekli mücadele eden bir takım olduklarını dile getiren Kandemir, şunları kaydetti:

"Türkiye liginde arka arkaya çok zor maçlar oynadık. O maçları çok yakın sayılarla kaybedince takım biraz demoralize oldu. Gayet normal, çünkü hedefleri olan bir takımız. Taraftar geldikçe takım daha iyi oynar. Panionios maçının geç saatte olması ve televizyondan yayınlanması salona gelen taraftar sayısını etkiledi. Ancak bu takım taraftarıyla büyüyecek."

"Ligde seri galibiyet almamız gerekiyor"

Ahmet Kandemir, Beko Basketbol Ligi'nde üst üste aldıkları 3 yenilginin kendilerini hedeflerinden uzaklaştırmadığını, 3-4 maçlık galibiyet serisine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

"Hedefimiz ligi ilk 4 içinde bitirmek" diyen Kandemir, sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu anda almış olduğumuz mağlubiyetler bizi ilk 4 hedefinden uzaklaştıracak yenilgiler değil. Türkiye'de bu tip maçları daha rahat kazanacak hale geleceğiz. Çok önemli bir 5 maçlık periyodumuz var. O 5 maçı hasarsız atlatıp, seri galibiyet almamız gerekiyor. Arka arkaya alacağımız 3-4 galibiyet takımımızın moral motivasyonunu yükseltecektir. Yeni kurulan takımlar için güven önemli bir unsurdur. Bunu oluşturduğumuz zaman çok daha yukarı gideceğiz."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz