Basketbol

Dört sezon sonra gelen play-off sevinci

18 Mayıs 2015 Pazartesi 12:11 - Son Güncelleme 18 Mayıs 2015 Pazartesi 12:14

Sunter: "Dört sezon sonra yeniden play-off'a kaldığımız için mutluyuz."

 

Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'un başantrenörü Ercüment Sunter, 4 sezon sonra yeniden play-off'a kaldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Sunter, play-off'ta karşılaşacakları Anadolu Efes maçı öncesinde AA'nın sorularını cevapladı. Göreve geldiğinde Türk Telekom'un 14'üncü sırada yer aldığını, normal sezonu ise 7'inci sırada tamamladıklarını hatırlatarak, "Türk Telekom her zaman play-off'lara kalan ve Avrupa kupalarına katılan bir takım olmuştur. 4 sezon sonra yeniden play-off'a kaldığımız için mutluyuz" dedi.

Play-off'taki rakipleri Anadolu Efes'in ligin en ciddi yatırım yapan iki takımından biri olduğunu dile getiren Sunter, "Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'e kalamadı ve artık tüm dikkatini lige çevirdi. Çok zor bir maç olacak ama elimizden geleni yapacağız. Bu turu geçersek, önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

"Psikolojik üstünlüğümüzü kaybettik"

Sunter, bu sezon Anadolu Efes ile yaptıkları 3 maçın ikisinden galibiyetle ayrıldıklarını ifade ederek, "Sezonun ilk maçında ve kupada Anadolu Efes'i yendik ancak son maçta rakibimize farklı yenilerek psikolojik üstünlüğümü kaybettik" değerlendirmesinde bulundu.

Ligin son maçına play-off'a kalma stresiyle çıktıklarını belirten Sunter, "Bu stresle baş edemedik ve kötü bir oyun sergiledik. Böyle olunca da sahadan farklı bir şekilde yenik ayrıldık. Şimdi bu stresi üzerimizden attık ve daha rahat bir oyun oynayacağımızı düşünüyorum. Play-off'ların havası farklı olur. Tüm takımların eşit şartlarda olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Rakoviç'in sakatlığı

Ercüment Sunter, sakatlığı sebebiyle ligin son 3 haftasında forma giyemeyen Milovan Rakovic'i Anadolu Efes maçına yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Rakovic'in kendileri için çok önemli bir oyuncu olduğunun altını çizen Sunter, "Pota altındaki en önemli silahlarımızdan biri. Son 3 haftada sakatlığı nedeniyle kendisini kullanamadık ve zorlandık. Rakovic'in tedavisine devam ediliyor. Son antrenmanlarda kendisini deneyeceğiz. Eğer önemli bir sıkıntı yaşamazsa, Anadolu Efes maçında kendisine forma verebiliriz" şeklinde konuştu.

17 sezonda 15. play-off

Sunter, bu sezon Türkiye Basketbol Ligi'nin çok zorlu geçtiğini, bu sebeple nedenle play-off'lara kalmanın önemli bir başarı olduğunu vurguladı.

Türk Telekom'un başında bu sene 17. sezonunu yaşadığını hatırlatan Sunter, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Açıkçası 1. ligde böyle zor ve çekişmeli bir sezon görmedim. Hem üst sıralar, hem orta hem de alt sıralar için büyük bir mücadele sergilendi. Play-off'a kalacak takımlar averajla belli oldu. Böyle bir sezonda play-off oynamak çok önemli. 1 senesi ikinci ligde olmak üzere Türk Telekom'un başında 17. sezonumu geçirdim. İkinci ligi saymazsak, sadece lige çıktığımız ilk sene play-off'lara kalamamıştık. Türk Telekom ile 15. kez play-off'a kalma başarısı gösterdik. Bu başarımızı devam ettirmek için terimizin son damlasına kadar savaşacağız."

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz