Basketbol

Engin Atsür: "Değişim bizi yavaşlattı"

03 Mart 2016 Perşembe 11:45 - Son Güncelleme 03 Mart 2016 Perşembe 10:01

Beşiktaş Sompo Japanlı Engin Atsür, takımın durumunu değerlendirdi.

Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Beşiktaş Sompo Japan'ın milli basketbolcusu Engin Atsür, sezon içinde takımda yaşanan değişimlerin kendilerini biraz yavaşlattığını söyledi.

Engin Atsür, AA'ya yaptığı açıklamada, kaliteli bir kadroya sahip olduklarını belirterek, "Üst üste birkaç galibiyet almamız gerekiyor" dedi.

Puan cetvelinde bulundukları sırayla ilgili "Şu anki durumumuz için kesinlikle "iyi" diyemem" ifadesini kullanan 31 yaşındaki basketbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefimiz daha üst sıralardı. Fakat bazı şeyler istediğimiz gibi gitmedi. Başantrenör değişikliği oldu. Oyuncular değişti. Tabii bu değişimler bizi biraz yavaşlattı. Maalesef böyle şeyler olabiliyor. Yine de sezon sonunda hak ettiğimiz yere, play-off'a girip oralarda galibiyetler alabileceğimizi düşünüyorum."

"Ligde her müsabaka çok kritik"

Engin Atsür, ligin kalan bölümünde yapacakları bütün maçların çok kritik olduğunu ifade etti.

Ligde, sezonun son derece çekişmeli maçlara sahne olduğunu vurgulayan milli basketbolcu, "Her müsabaka çok kritik. Açıkçası hepsine bir final havasında yaklaşıyoruz. Fikstür avantajımız var. Evimizde önemli karşılaşmalara çıkacağız. Özellikle play-off'ları direkt ilgilendiren mücadeleler. Kalan maçlarımıza en iyi şekilde hazırlanıp, onları kazanarak play-off'a kalacağımızı inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Engin Atsür, ligin 20. haftasında 5 Mart Cumartesi günü oynayacakları Trabzonspor Medical Park maçıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Trabzonspor Medical Park maçı, çok zor geçecek. Başantrenörlüğe Ahmet Kandemir geldi. Yeni oyuncular da aldılar. Sahamıza Pınar Karşıyaka karşısında aldıkları önemli bir galibiyetle geliyorlar. Onlar da çok motive olacaklardır. Onlar da play-off'a kalmayı hedefliyor ama evimizdeki avantajı kullanmak istiyoruz."

"Milli takımın grubu avantajlı diyebilirim"

Engin Atsür, 2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları için elemelerde mücadele edecek A Millli Takım'ın grubunu da değerlendirdi.

Olimpiyatlara gitmek için güzel bir fırsat yakalandığını anlatan siyah-beyazlı basketbolcu, "Grubumuz da çok kötü değil, avantajlı diyebilirim. Ümit ediyorum ki, erkek milli basketbol takımı olarak olimpiyatlara katılma şansını elde ederiz" şeklinde görüş bildirdi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz