Basketbol

"Önemli bir avantaj yakaladık"

24 Mayıs 2014 Cumartesi 13:43 - Son Güncelleme 24 Mayıs 2014 Cumartesi 13:55

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Özyer, Banvit galibiyetini yorumladı.

Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, Beko Basketbol Ligi play-off yarı final ilk maçında Banvit'i deplasmanda yenerek önemli bir avantaj elde ettiklerini söyledi.

Özyer, sezonu lider bitiren, çeyrek final serisinde de TOFAŞ'ı 2-0 ile geçen Banvit karşısında özellikle savunma anlamında çok iyi bir mücadele verdiklerini ve seride 1-0 öne geçtiklerini hatırlatarak, "Banvit karşısında deplasmanda aldığımız galibiyetle önemli bir avantaj yakaladık. Ancak bu, uzun yarı final serisinde sadece bizi bir adım öne geçirdi" dedi.

Özyer, Banvit ile serinin ikinci maçında yine deplasmanda karşı karşıya geleceklerini hatırlatarak, "Oynayacağız bu maç serinin en kilit karşılaşması haline geldi. Banvit, oyuncu, teknik ekip ve kulüp organizasyonuyla çok değerli bir takım. Özellikle hücum yönü çok güçlü oyuncuları var. Çok zor bir maç bizi bekliyor. Çeyrek finalde Beşiktaş Integral Forex ile oynadığımız derbi maçları takım savunmamızı çok geliştirdi. Bence ilk galibiyette iyi savunmamız etki etti. Hücumda kötü oynadığımız dakikalarda bile Banvit'ten sayı yemeyerek, savunmadaki başarımızı tekrar gösterdik. Hatalarımızı tekrarlamadan, aklımızı ve yüreğimizi sahaya koyarak yarınki maçı da kazanmak istiyoruz" diye konuştu.

Murat Özyer, bu sezon normal sezonda iki maçta da yenildikleri Banvit'i play-off'ta mağlup etmeleriyle ilgili de "Normal sezon ile play-offlar çok farklı. Sezon içinde Banvit, Avrupa maçlarını çarşamba, lig maçlarını da cumartesi veya pazar oynuyordu. Dolayısıyla Avrupa Ligi'nde mücadele eden bütün takımların karşısına dinlenerek çıkıyordu. Biz Avrupa Ligi maçlarını perşembe ve cuma, lig maçlarını da cumartesi veya pazar oynadık. Dolayısıyla ligde düşünmediğimiz mağlubiyetler aldık. Şimdi tek konsantrasyon play-offa olduğu için buraya daha farklı oynayabiliyoruz. Bütün takımların şartları birbirine eşit gözüküyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Arkadaşlarımızın hepsini tutmak istiyoruz"

Murat Özyer, Galatasaray Liv Hospital'ın çok iyi bir kadroya sahip olduğunu belirterek, "Oyuncularımızı tutmak istiyoruz. Çünkü bu kadro çok iyi. Geçen sezondan beri takım iskeletini oluşturan oyuncularımızı tuttuk ve yanına yenilerini koyduk. Sakatlıklar nedeniyle bir takım hamleler yaptık. Biz bu arkadaşlarımızın hepsini tutmak istiyoruz. Ancak şartlar önümüze neyi koyacak onu da zaman içinde göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz