Basketbol

Royal Halı Gaziantep'in hedefi büyük

13 Eylül 2015 Pazar 14:12 - Son Güncelleme 13 Eylül 2015 Pazar 14:19

Royal Halı Gaziantep, FIBA Avrupa Kupası'nda Dörtlü Final hedefliyor.

Royal Halı Gaziantep Basketbol Takımı Genel Menajeri Boray Dai, "FIBA Avrupa Kupası'nda elde edeceğimiz başarıyla hem ülkemizin tanıtımına katkı sağlamayı hem de Güneydoğu halkına basketbol sevgisi aşılamayı hedefliyoruz" dedi.

Dai, yaptığı açıklamada, FIBA Avrupa Kupası'nı, Basketbol Süper Ligi hazırlıklarını ve takımın durumunu değerlendirdi.

Avrupa'da hedeflerinin Dörtlü Final olduğunu dile getiren Boray Dai, son 3 sezonda iki kez Avrupa kupalarına katılma hakkı kazandıklarını belirtti.

FIBA Avrupa Kupası'nda Dörtlü Final'e çıkarak, Türkiye'nin adını Avrupa'ya taşımak istediklerini kaydeden Dai, "Elde edeceğimiz başarıyla da hem ülkemizin tanıtımına katkı sağlamayı hem de Güneydoğu halkına basketbol sevgisi aşılamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Birçok oyuncuyu kadroda tuttuk"

Geçen sezon takımda forma giyen birçok oyuncuyu kadrolarında tuttuklarını vurgulayan Boray Dai, şöyle konuştu:

"Bu, takım kimyası açısından çok önemliydi. Takım yaklaşık 1 ay önce toplandı. Yeni gelen genç oyuncularımızı, gerek hücum gerekse savunma yönüyle sistemimize adapte etmeye çalışıyoruz. Bunun yanında oyuncularımızdan Altan Erol ile Uğur Öğüt ve kaptanımız Erden Eryüz'ün, tecrübeleriyle takıma daha çok katkı sağlamaları teknik heyeti sevindiriyor. Arkadaşlarının uyum sorununu çabuk atlatmaları için çaba gösteriyorlar."

"Pivot transfer edeceğiz"

Ülkesinin milli takımında yer alan Sloven oyuncu Jure Balazic'in henüz aralarına katılamadığını dile getiren Dai, sezon öncesi pota altını güçlendirmeyi amaçladıklarını, pivot transfer edeceklerini söyledi.

Hazırlık maçlarının gayet iyi gittiğini anlatan Boray Dai, "Bu karşılaşmalarda eksiklerimizi görme imkanı bulduk. Aldığımız sonuçlardan ziyade kendi sistemimiz ve oyuncuların uyumları bizim için çok önemli" diye konuştu.

Dai, karakterini sahaya yansıtan, kazanma arzusu yüksek bir kadro kurduklarının altını çizdi.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz