Basketbol

Mersin B. Belediyesi sürpriz peşinde

10 Şubat 2014 Pazartesi 12:22 - Son Güncelleme 10 Şubat 2014 Pazartesi 12:25

Mersin B. Belediyesi, perşembe günü Rusya'da Dinamo Kursk ile karşılaşak.

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, çeyrek final ilk maçında 10 sayı farkla yenildiği rakibine karşı rövanşta iyi mücadele ederek turu geçen taraf olmak istiyor.

Kulüp başkanı Mehmet Özcan, çeyrek final ilk maçında Dinamo Kursk karşısında alınan 76-66'lık yenilginin, basit hatalardan kaynaklandığını söyledi.

Maça iyi hazırlanmalarına rağmen Rus ekibi karşısında tutuk bir oyun sergilediklerini belirten Özcan, "Seyircinin verdiği destekle yer yer maça ortak olmamıza rağmen bulduğumuz fırsatları değerlendiremeyince, skor olarak geride kaldık. Bu durum sonucunda da takımda konsantrasyon düştü. 'Top bizi sevmiyordu' denilecek bir maçtı bizim için" diye konuştu.

Özcan, 13 Şubat'ta Kursk'ta oynanacak rövanş maçına en iyi şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Dinamo Kursk, kupanın favori takımlarından biri. İyi savunma yapıp, dengeli hücuma çıkabilirsek kaybettiğimiz avantajı geri çevirebiliriz. Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde dün Tarsus Belediyesi karşısında 7 sayı geriden gelerek maçı kazandık. Bu kazanma azminin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Final niteliğindeki Dinamo Kursk maçında her şeyimizi ortaya koyup, turu geçmek için elimizden geleni yapacağız. 10 sayılık dezavantajı ortadan kaldırıp turu geçen taraf olarak Türkiye'ye döneriz."

Sıradaki Haber
Avrupa'nın en iyileri!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz