Basketbol

Adana ASKİ "köklü" değişikliğe gidiyor

13 Kasım 2015 Cuma 11:15 - Son Güncelleme 13 Kasım 2015 Cuma 11:19

Genel Menajer Yücel: "Yeni transferlerle takımı güçlendirmeyi düşünüyoruz."

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde (KBSL) oynadığı 4 maçı da kaybeden, FIBA Avrupa Kupası'nda 3 maçta 2 yenilgi alan Adana ASKİ, ligde 14 Kasım Cumartesi günü Orduspor ile oynayacağı maçtan sonra takımdaki bazı isimlerle yollarını ayırıp yeni transferler yapacak.

Genel menajer Fatih Yücel, takımda gözle görülür düşüş olduğunu söyledi.

İstedikleri sonuçları alamamalarında sakat oyuncuların büyük etkisi bulunduğunu ifade eden Yücel, "Takım kaptanımız Nilay Kartaltepe sezon başında sakatlandı ve yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kalacak. Briann January ise sakatlığı nedeniyle sezonu kapattı" dedi.

Nilay ve January'nin en skorer isimler olduğunu ve bu oyuncuların eksikliğini fazlasıyla hissettiklerini anlatan Yücel, şunları kaydetti:

"Pota altında oynayan uzun oyuncularımız da istediğimiz performansı yansıtamıyor. Çoğu maçta çok basit hatalardan ve iyi performans sergileyememizden dolayı yenildik. Takımı rayına oturtma adına önemli bir çalışma yapacağız. Orduspor maçından sonra, milli maç nedeniyle lige verilecek arada takımda değişlikliğe gideceğiz. 3-4 oyuncu ile yollarımızı ayırıp yeni transferlerle takımı güçlendirmeyi düşünüyoruz. Önümüzde Orduspor maçı var, bu maçtan sonra gerekli değişikliklerle istediğimiz sonuçları alacak bir ekip oluşturacağız."

7 resmi maçta 6 yenilgi

Adana ASKİ, ligin ilk 4 haftasında Canik Belediyespor'a 76-69, Basketbolu Geliştirenler Derneği'ne 87-72, Galatasaray'a 82-68, Beşiktaş'a da 83-77 yenildi.

Ligde galibiyeti bulunmayan ve son sırada yer alan Akdeniz ekibi, A Grubu'nda mücadele ettiği FIBA Avrupa Kupası'nda da istediği sonuçları alamadı. Adana temsilcisi, Avrupa'da çıktığı 3 maçta 2 yenilgi aldı, bir maçtan galip ayrıldı.

A Grubu'nun ilk maçında Slovakya'nın Piestanske Cajky takımını deplasmanda 87-62 yenen Adana ASKİ, sahasında karşılaştığı Rusya temsilcisi Sparta&K Moskova Region'a 73-67 mağlup oldu. Daha sonra Avrupa'daki "Türk derbisinde" Beşiktaş ile karşılaşan Adana ekibi, bu maçtan da 87-70 mağlup ayrıldı.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz