Basketbol

KBSL'ye Angel McCoughtry damgası

10 Aralık 2015 Perşembe 11:38 - Son Güncelleme 10 Aralık 2015 Perşembe 10:11

McCoughtry, ligin en skoreri olarak ilk 7 haftalık bölüme damgasını vurdu.

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde (KBSL) Mersin Büyükşehir Belediyespor forması giyen ABD'li oyuncu Angel McCoughtry, ligin en skoreri olarak ilk 7 haftalık bölüme damgasını vurdu.

Geride kalan 2014-2015 sezonunda Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra gittiği WNBA'de, Atlanta Dream formasıyla 19,5 sayı, 4,9 ribaunt ve 3,1 asist ortalamasıyla sezonu tamamlayan ve All-Star'da Doğu Konferansı'nın ilk 5'ine seçilen McCoughtry, Mersin ekibinde başarılı performansıyla dikkati çekiyor.

Mersin Büyükşehir Belediyespor formasını ilk kez ligin 2. haftasında eski takımı Fenerbahçe'ye karşı giyen McCoughtry, 79-74 yenildikleri mücadelede 25 sayı kaydetti.

McCoughtry, Edirne Belediyesi Edirnespor maçında 23, İstanbul Üniversitesi maçında 32, Adana BOTAŞ karşılaşmasında 24, Samsun Canik Belediyespor mücadelesinde 29 ve Basketbolu Geliştirenler Derneği karşısında da 29 sayı attı.

Ligde 6 maçta forma giyen, hem attığı 162 sayıyla hem de maç başına 27 sayı ortalamasıyla zirvede yer alan ABD'li yıldız, takımının son 5 maçlık galibiyet serisinde önemli paya sahip oldu. McCoughtry'e en yakın isim ise 7 maçta 158 sayıyla, Yakın Doğu Üniversitesi'nden Renara Tiffany Hayes.

"İstatistiklerime bakmıyorum sadece maçı kazanmaya bakıyorum"

Angel McCoughtry, yaptığı açıklamada, tanıdığı bir ligde forma giydiğini söyledi.

Takıma alıştığını belirten McCoughtry, "Son 5 maçımızı da kazandığımız için mutluyuz. Bu çok iyi bir şey. Maç kazandığımız sürece, mutlu olmaya devam edeceğim" dedi.

Her zaman takımı düşündüğünü ifade eden ABD'li oyuncu, "Birinci de olsak, dördüncü de olsak play-off'ta şampiyonluk önemli. Şu anda en büyük amacımız o. Ben istatistiklerime bakmıyorum sadece maçı kazanmaya bakıyorum" diye konuştu.

Galibiyet serisini sürdürmek istediklerini anlatan McCoughtry, ligin 8. haftasındaki Galatasaray mücadelesine, kazanmaları gereken herhangi bir maç gibi baktığını kaydetti.

"Diğerleri treni kaçırmış oldu"

McCoughtry'nin performansını değerlendiren Mersin Büyükşehir Belediyespor Başantrenörü Zafer Kalaycıoğlu ise şunları söyledi:

"Takım olarak iyi olursak başarı gelir, buna inanıyorum. Bizim gibi her takım Angel'ı alabilirdi. Her takım gibi bizim de kadromuz doluydu aslında. Biz Ashley Nicole Key'in sözleşmesini askıya alarak burada tuttuk, yine bizimle antrenmanlara çıkıyor. Biz onun yerine değil, onunla birlikte Angel McCoughtry'i aldık. Başkanımızın yaptığı vizyonunun büyüklüğünü gösteren bir hareket. Diğer kulüpler de bunu yapabilirdi, hiçbirisi yapmadı. Bence diğerleri treni kaçırmış oldu. Şimdi herkes 'Siz Angel ile bir yere gidiyorsunuz' gibilerinden konuşuyor ama diğer oyuncuların hakkını yememek lazım. Tüm takım üst düzey performans ortaya koyuyor."

Angel McCoughtry, geride kalan sezonda (2014-2015) Fenerbahçe'nin, FIFA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Fransa'nın Bourges Basket takımıyla deplasmanda yaptığı maçtan sonra takımla Türkiye'ye dönmemiş, sonrasında da sözleşmesini tek taraflı feshetmişti. ABD'li oyuncu daha sonra sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada sarı-lacivertli kulüple, özel hayatı nedeniyle sorunlar yaşadığını duyurmuştu.

Ligde geride kalan 7 haftada 2 mağlubiyet, 5 galibiyet alarak 12 puan toplayan Mersin Büyükşehir Belediyespor, 2. sırada yer alıyor.

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz