Basketbol

Hidayet Türkoğlu TRT SPOR'a konuştu

31 Mayıs 2021 Pazartesi 16:35 - Son Güncelleme 31 Mayıs 2021 Pazartesi 16:38  |  Kaynak : TRT SPOR

TRT SPOR muhabiri Şeyda Şenürek'in sorularını yanıtlayan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, TRT SPOR'a özel açıklamalarda bulundu.

Türkoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Son 2 seneye baktığımızda Anadolu Efes, istikrar anlamında Avrupa'nın en iyileri arasındaydı. Maalesef geçen sene pandemi şartlarından dolayı THY Avrupa Ligi ve bizim basketbol ligimiz de tamamlanamadı."

"Başta Tuncay beye, diğer yöneticilerine, bu takımı korumaları ve Ergin hocayla aynı basketbolu oynayıp böyle güzel bir kupayı ülkemize kazandırmaları bizi mutlu etti. Ayrıca son 5 yıla bakacak olursak önce Fenerbahçe Beko sonra da Anadolu Efes hep finalde, bu durum da bizi çok mutlu etti."

"Tüm Anadolu Efes camiasını canı gönülden kutluyoruz. Biz federasyon olarak hep desteklemekteyiz ancak tüm başarı kulüplerimizin yatırımları sayesinde olmuştur. Biz sadece onların yanında olan, onları destekleyen kurumlarız."

"İnşallah bu yatırımlar devam eder. bunların devamı demek Türk basketbolunun dünyada ekol haline gelmesi demek. Karşıyaka da bu sezon FIBA Şampiyonlar Ligi'nde finalde kaybetti. İnşallah onlar da yeni yatırımlarla tekrar o seviyelerde olacaklardır."

"Daha önce hiç başaramadığımız bir şeyi başarmak için sahaya çıkacağız"

Olimpiyat elemelerinde boy gösterecek olan A Milli Erkek Basketbol Takımı hakkında da konuşan Türkoğlu, şunları kaydetti:

"Şu an Orhun Ene ve ekibi genç bir kadroyla antrenmanlarını sürdürüyor. Sonraki süreçte izin kullanan arkadaşlarımız katılacak ve tam kadro olma fırsatı bulacağız. Daha önce hiç başaramadığımız bir şeyi başarmak için sahaya çıkacağız. İnşallah erkek milli takımımıza da bu anlamda başarı kazandırabiliriz. Kadınlarımız daha önce başardılar, erkekler de olimpiyatlara giderlerse Türk basketbolu için çok değerli bir adım olur."

"Umarım ülkemizi gururlandıracak sonuçlar elde edebiliriz."

Son olarak Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek Kadın Basketbol Milli Takımımız hakkında konuşan Hidayet Türkoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Her milli takımımızda jenerasyon değişikliği yaşıyoruz, bu süreçte de bunun bilincindeyiz. milli takım forması giyen her sporcu arkadaşımızın sorumluluklarının bilincinde olduğunu düşünüyorum. Biz de her daim onların yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Sonuçta Avrupa Şampiyonası. İlk hedefimiz buraya katılmaktı. Turnuvalarda her şey olabiliyor. Umarım ülkemizi gururlandıracak sonuçlar elde edebiliriz."

 

 


 

Sıradaki Haber
Potanın Perileri, Rusya'ya kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz