Basketbol

Obra'dan 12 dev adama ret

07 Şubat 2014 Cuma 10:29 - Son Güncelleme 07 Şubat 2014 Cuma 10:31

F.Bahçe Ülker'in koçu, milli takımı reddetmiş.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, milli takım antrenörlüğü için Zeljko Obradovic ile temas kurduklarını ama olumsuz yanıt aldıklarını söyledi.

Demirel, Al Jazeera'ye verdiği röportajda Türkiye'nin wild card (özel davet) ile 2014 Dünya Şampiyonası'na gitme hakkı kazanması, milli takımın antrenör arayışı ve oyuncu seçiminde siyasi baskı tartışmaları ile ilgili soruları yanıtladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı, FIBA'nın wild card için 800 bin euro talep ettiğini ve Türkiye dahil bu davetle şampiyonaya alınan tüm ülkelerin bu parayı ödediğini söyledi.

Demirel, katılım hakkı kazanmalarının parayla ilgisi olmadığını ise özellikle vurguladı, "Eğer ödenen bağışla olsaydı, Katar, Nijerya ve Venezuela bizden daha fazla öder ve onlar giderdi" dedi.

Şu an boşta olan milli takım antrenörlüğü için ABD'den dört ismin haber gönderdiğini belirten Demirel, antrenörün Türk veya yabancı olmasıyla ilgili bir tercihleri bulunmadığını ifade etti.

Demirel, yeni antrenörün, daha önce Bogdan Tanjevic örneğinde olduğu gibi aynı anda hem kulüp hem de milli takım çalıştırması konusunda bir sorunları olmadığını da vurguladı.

Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic'e ilgilerinin yeni olmadığını söyleyen federasyon başkanı, Sırp teknik adamla dolaylı olarak görüştüklerini ve yine olumsuz cevap aldıklarını belirtti.

Cenk Akyol'un Gezi olaylarıyla bağlantılı olarak milli takıma alınmamasının söz konusu olmadığını vurgulayan Demirel, "Oyuncuların siyasi görüşünün takıma seçilmeye etkisi sıfır" dedi. 

Sıradaki Haber
Sadece ABD'ye üstünlükleri yok!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz