Basketbol

Adım adım rekora doğru

05 Kasım 2013 Salı 13:35 - Son Güncelleme 05 Kasım 2013 Salı 13:37

Miami Heat'in yıldız oyuncusu LeBron James yeni bir rekora çok yakın...

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Miami Heat'in yıldız basketbolcusu LeBron James, bu geceki Toronto Raptors maçında 10 sayı veya üzerinde atarsa, normal sezonda üst üste 500 maçta çift haneli sayılara ulaşan 5. oyuncu olacak.

NBA'de 4 kez yılın en değerli oyuncusu seçilen James, yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Normal sezonda art arda 499 maça çıkan ve bu maçlarda en az 10 sayı üreten LeBron James, bu performansını Toronto maçında da devam ettirirse, rekor kıran 5'inci oyuncu olarak NBA tarihine geçecek. Daha önce bu rekoru Kareem Abdul-Jabbar (508), Micheal Jordan (866), Karl Malone (575) ve Moses Malone (526) kırmıştı.

Basketbolu en etkin şekilde oynamaya çalıştığını dile getiren James, deneyimli bir basketbolcu olarak iyi şutları anlayabilecek düzeyde olduğunu ifade etti.

Miami Heat Başantrenörü Erik Spoelstra da oyuncusunun basketbol yeteneğine vurgu yaparak, bunun normal karşılanmaması gerektiğini, zaten LeBron James'in de normal bir oyuncu olmadığını söyledi.

Sıradaki Haber
43 yılın en kötü Boston'ı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz