Basketbol

"Bana oy vermeyin"

06 Ocak 2014 Pazartesi 12:15 - Son Güncelleme 06 Ocak 2014 Pazartesi 12:21

"All-star için bana oy vermeyin" dedi ve Damian Lillard'ı işaret etti.

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Los Angeles Lakers'ın dizindeki sakatlık yüzünden sahalardan uzak kalan oyuncusu Kobe Bryant, taraftarlardan, 17 Şubat'taki all-star maçı için oylarını, kendisi yerine orada olmayı daha fazla hak eden genç oyunculara vermelerini istedi.

Sol aşil tendonundan yaşadığı sakatlığın ardından 8 ay sonra parkelere dönen ancak 6 maç forma giydikten sonra bu kez de sol dizindeki tibial kemiğinde çatlak tespit edilen Bryant, NBA'in internet sitesinde yer alan açıklamasında, 17 Şubat'taki Louisiana eyaletinin New Orleans kentinin ev sahipliği yapacağı 63. All-star maçını değerlendirdi.

20 Aralık'ta yeniden sakatlanan ve 1,5 ay basketboldan uzak kalacağı açıklanan Bryant, Batı Konferansı'nda Kevin Durant'ten sonra en fazla oy alan isim olmasına rağmen formayı kendisinden daha fazla hak eden oyuncular olduğunu ifade ederek, "Bir maça damga vuracak kadar hazır hale gelmem pek yakın gözükmüyor. All-star için benim yerime Damian Lillard (Portland Trail Blazers) gibi genç oyunculara oy vermenizi öneririm. Çünkü onlar all-star hafta sonunda yer almayı benden daha fazla hak ediyor" dedi.

NBA'deki ikinci sezonunda (1997-1998) 19 yaşındayken all-star ilk 5'ine seçilerek, bu onuru yaşayan en genç oyuncu unvanını alan Bryant, 2002, 2007, 2009 ve 2011 all-star karşılaşmalarının en değerli oyuncusu (MVP) da seçilmişti. 15 kez all-star maçında forma giyen Bryant, 2012 yılında Michael Jordan'ı geçerek all-star tarihinin en skorer ismi olmuştu.

Sakatlığına ilişkin de konuşan 35 yaşındaki gard, tibial kemiği iyileşirken formda kalmak için kondüsyon bisikletine bindiğini bildirerek, bacaklarının gücünü korumak için birkaç hafta daha bu şekilde antrenman yapması gerektiğini belirtti.

Bryant, ismi Cleveland Cavaliers ile takas dedikodularına karışan takım arkadaşı Pau Gasol'ün takımda kalmasını istediğini ancak kulübün bu konuda kendisine danışacağını sanmadığını söyledi. Bryant, ayrıca 34 maçta 14 galibiyet alabilen Lakers'ın, play-off'lara gideceğine inandığını da dile getirdi.

Sıradaki Haber
Warriors, seriyi 9 maça çıkardı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz