Basketbol

Chicago son saniyede sevindi

01 Kasım 2013 Cuma 12:42 - Son Güncelleme 01 Kasım 2013 Cuma 12:49

NBA'de Chicago Bulls son saniye basketiyle New York Knicks'i geçti.

NBA ekiplerinden Chicago Bulls, son saniyelerde bulduğu basketle New York Knicks'i geçerken, Los Angeles Clippers, Chris Paul'un 42 sayılık performansının ardından Golden State Warriors'u 126-115 yendi.

NBA'e 2 maçla devam edilirken, bu maçlarda gülen taraf, evsahibi takımlar oldu. Baştan sona büyük çekişme içinde geçen maçta Chicago Bulls, New York Knicks'i son saniyelerde bulduğu basketle 82-81 yenmeyi başardı.

Chicago Bulls'ta Derrick Rose, maçı 18 sayı ile tamamlarken, bitime 5.7 saniye kala attığı kritik basketle maçın kazanılmasında önemli rol oynadı. Rose'a Luol Deng'in 17 sayı 6 asisti ile Carlos Boozer'ın 14 sayılık performansı eşlik etti.

New York Knicks'te Carmelo Anthony, son saniyede kaçırdığı sayı ile takımının mağlup olmasına engel olamazken, buna rağmen attığı 22 sayı ile maçın en skorer ismi olmayı başardı. Sakatlıkları nedeniyle süre alamayan Kenyon Martin ile sadece 10 dakika sahada kalabilen Amar'e Stoudamire'ın durumu, Knicks'in performansını olumsuz yönde etkiledi.

Diğer maçta Los Angeles Clippers, kendi sahasında Golden State Warriors'u 126-115 yenmeyi başardı. Clippers'ta Chris Paul, 42 sayı, 15 asist ve 6 top çalma ile oynayarak kariyerinin en iyi maçlarından birini çıkardı. Ona, Blake Griffin'in 23 sayı 10 ribaunt, J.J. Redick ile Jamal Crawford'un 17'şer sayısı eşlik etti.

Maça hızlı başlayan Clippers, ilk çeyreğin ortalarında skor avantajını ele geçirirken, maç boyu hızlı hücümlarla üstün götürdüğü maçı zorlanmadan kazandı.

Golden State Warriors'ın maç boyunca yaptığı 24 top kaybı, mücadeleyi kaybetmelerinde önemli rol oynadı. Stephen Curry'nin 38 sayı 9 asisti ile David Lee'nin 22 sayısı ise maçın kazanılmasına yetmedi.

NBA'e yarın oynanacak 13 maçla devam edilecek.

Etiketler : Chicago Bullsnba
Sıradaki Haber
Ve NBA'de sezon başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz