Basketbol

Ataman'dan taraftara teşekkür

31 Ocak 2014 Cuma 23:11 - Son Güncelleme 31 Ocak 2014 Cuma 23:14

"Taraftarımızı tebrik ediyorum. Müthiş bir atmosfer vardı."

Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 5. maçında Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını 90-83 yenen Galatasaray Liv Hospital'da başantrenör Ergin Ataman, taraftarın yarattığı atmosferle çok değerli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Ataman, taraftarlara yarattıkları atmosferden dolayı teşekkür ederek, "Bu akşam üst seviyede bir maç oynandı. Herkesi tebrik etmek lazım. İlk çeyrekte 10 sayı geri düşmemize rağmen oyunu çevirmeyi başardık. Rakibi de kutlamak lazım. Bu atmosferde iyi basketbol oynadılar. Taraftarımızı tebrik ediyorum. Müthiş bir atmosfer vardı. Galatasaray'a yakışan bir atmosferdi" ifadelerini kullandı.

Hücumda istedikleri performansı sahaya yansıttıklarını belirten Ataman, "Rakibin zayıf yönlerini değerlendirdik ve sonunda da değerli bir galibiyet aldık. Zalgiris Kaunas'ın hiç galibiyeti olmamasına rağmen Top 16'da can yakacaklarına inanıyorum. Geçen hafta Lokomotiv Kuban'ı ellerinden kaçırdılar. Bu akşam da müthiş mücadele verdiler. Pocius sakattı, geri döndü ve bu akşam da sahanın en iyilerinden biriydi" şeklinde konuştu.

- Zalgiris Kaunas cephesi

Zalgiris Kaunas Başantrenörü Salius Stombergas ise Galatasaray Liv Hospital'ın defansif anlamda iyi mücadele ettiğini belirterek, "Evlerinde oynamalarının avantajını kullandılar. İkinci periyottan itibaren yaptıkları baskıyla oyunu kontrol ettiler. 40 dakika boyunca böyle sert bir savunmaya karşı oynamak oldukça zor. Yorulmaya başladık ve skoru lehimize çeviremedik. Maçı kaybetmemizin temel sebeplerinden biri buydu" diye konuştu.

Yaptıkları hataların maçı kaybetmelerinde etken rol oynadığını anlatan Stombergas, "Üçlük yüzdemiz yüksekti ama oyunun kontrolü Galatasaray Liv Hospital'daydı. Onları durduramadık. Oyunu kontrol etmek ve Galatasaray Liv Hospital gibi büyük takımlara karşı kazanmak için daha iyi savunma yapmamız gerek. 90 sayı yiyince kazanmak çok zor oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Sıradaki Haber
Galatasaray'dan ikinci zafer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz