Basketbol

Yeni Başkan'dan ilk açıklama

17 Mayıs 2014 Cumartesi 16:32 - Son Güncelleme 17 Mayıs 2014 Cumartesi 16:35

FIBA Başkanı seçilen Demirel: "Avrupa basketbolunu daha da ileriye taşıyacağız."

Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) Avrupa başkanlığına seçilen Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Turgay Demirel, "Bugün elde ettiğimiz başarı, Avrupa basketbolunun geleceğe yönelik bütünlük içerisinde ilerlemek istediğini ve güçlü bir başkanla bunun dünya yapısı içerisinde gerçekleşmesini arzu ettiğini gösterdi" dedi.

Demirel yaptığı açıklamada, yeni görevinde, TBF başkanlığı ve Avrupa basketbolundan elde ettiği tecrübelerle Avrupa basketbolunu güçlendirmeyi amaçladığını söyledi. Demirel, "Birlikte takım oyunuyla Avrupa basketbolunu daha da güçlendireceğimizi, dünya basketbolu içerisinde Avrupa'nın gücünü zaten biliyoruz ama bunun daha da sağlamlaştıracak ve ilerletecek çalışmalar yapacağımızı söyleyebilirim" diye konuştu.

Türk basketbolunun yükselmesi ve federasyonun güçlenmesi için yaptıkları çalışmaların, Avrupa basketbolunun başkanı seçilmesiyle anlam bulduğunu ifade eden Demirel, Avrupa basketbolunun ilerlemesi ve 51 ülkenin basketbolunun gelişmesi için çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Başkanlığı 40'a 8 oyla kazanmasıyla ilgili de Demirel, şunları kaydetti:

"Bu hafta burada gerçekten birkaç gündür çalışıyorduk, ancak neticenin 40'a 8 gibi büyük bir oy farkıyla bitmesi de beni mutlu etti. Bu kadar fark beklemiyordum ama 12 oy fark çıkabileceğini düşünüyordum. Ben destek olan herkese teşekkür ediyorum. Tabii daha önemli bir teşekkürüm, TBF'de çalışma arkadaşlarıma, Türk basketboluna destek veren tüm kulüplerimiz, sponsorlarımız, yöneticilerimize.

TBF'ye katkı veren herkes bu benim bugün elde ettiğim başarıda pay sahibidir onlara da müteşekkirim. Aynı şekilde, benim bu görevde bulunduğum andan itibaren bize destek olan Spor Genel Müdürlüğümüz başta olmak üzere, Spor Bakanlarımız ve tabii ki çok istikrarlı şekilde ülkemizde sporun gelişmesi için destek olan Hükümetimiz ve Sayın Başbakanımız, onlar da benden desteklerini hiçbir zaman esirgemediler. Onlara da teşekkür ediyorum."

- "Tüm Somalı vatandaşlarımıza çok büyük geçmiş olsun diliyorum"

Demirel, Türkiye'de Soma'da yaşanan maden faciasıyla ilgili de duygularını dile getirdi. Soma'da yaşanan olayların herkesi derinden üzdüğünü vurgulayan Demirel, çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesinin kendilerinin de moralini bozduğunu ifade etti.

Elde ettikleri bu başarının, Türkiye'ye moral olmasını umduğunu aktaran Demirel, "Tüm Somalı vatandaşlarımıza çok büyük geçmiş olsun diliyorum. Yakınlarını kaybeden herkese Allah'tan sabır diliyorum. Belki Avrupa platformunda elde ettiğimiz bugünkü başarı küçük de olsa ülkemize bir moral olur. Ben de bir tek bununla avunabiliyorum şu an açıkcası" diye konuştu.

Sıradaki Haber
Nefes kesen derbi Galatasaray'ın
Yükleniyor lütfen bekleyiniz