Detay

Anadolu Efes'ten rakiplerine gözdağı

05 Şubat 2021 Cuma 09:45 - Son Güncelleme 05 Şubat 2021 Cuma 10:27  |  Kaynak : TRT SPOR

Geçen sezon harika bir performans sergileyen bu sezon başında beklentileri karşılayamayan Anadolu Efes, THY Avrupa Ligi'nde aldığı Barcelona galibiyetiyle sezon sonuna doğru adeta rakiplerine "ben buradayım" dedi.

Ağzımızda harika bir tat bırakan geçen sezon performansının ardından kadrosunu koruyan Anadolu Efes, sezonun bu bölümüne kadar beklentileri karşılayamamıştı.

İlk 8 yolunda kaybetmeye tahammülü kalmayan, önünde çok zor bir fikstürü bulunan temsilcimiz, 24. Haftada Barcelona’da parkeye çıktı, iyi ki de öyle oldu.

Ergin Ataman maça pota altında son haftaların formda ismi Sertaç Şanlı tercihiyle başladı. Kısa rotasyonunda ise sakatlıktan dönen Shane Larkin maça kenarda başladı.

Lacivert - beyazlılar maça Vasilije Micic önderliğinde iyi başladı. Sırp oyun kurucu maça iyi başladığında özgüveni daha da artan bir oyuncu. Onun yanında Krunoslav Simon da skordan ziyade Sertaç’ı oynatmayı önceliği haline getirdi. Pota altında milli pivotun yanı sıra eski takımı Barcelona’ya bilenen Chris Singleton’ın çok değerli katkısıyla Efes skor üstünlüğünü ele aldı.

Barça maçlarının daimi yıldızı Larkin ise maça ilk çeyrek sonlarına doğru dahil oldu. Barcelona maçın başında önce onu sert faullerle durdurmaya çalıştı, ardından onun savunma zaaflarını Kuric’in perde çıkışı şutlarıyla cezalandırdı.

Formda ismi Alex Abrines’i bu maçta sakatlığı nedeniyle kullanamayan Barcelona’nın kısa rotasyonu Efes ile karşılaştırıldığında yetenek olarak daha kısıtlı. Zaten ilk yarıda Barça’da çift haneli skor üreten iki oyuncu Nikola Mirotic ve Brandon Davies oldu. Özellikle Davies’in steps tartışmaları gölgesinde ilk yarının son saniyesinde yolladığı üçlük kritikti. Bu isabetle ilk yarı 53-50 Efes üstünlüğüyle noktalandı.

İkinci yarıya iki takım da daha temkinli ve sert başladı ve skor 3 dakika içinde 58-58’de eşitlendi.
Efes’te skor yönünden suskun bir maç geçiren Simon, sayı atmadan takıma nasıl maksimum fayda sağlanacağını göstererek üçüncü çeyrek başında da Sertaç’ı beslemeye devam etti.

Larkin ise ikinci yarıya oldukça motive girdi. Maçı çok fazla isteyen yıldız skoreri Barcelona üst üste faullerle durdurmaya çalışsa da Larkin rakibi potaya giderek cezalandırdı.

Takım halinde çok motive bir maç geçiren Efes, son çeyreğe girerken üst üste kaçan serbest atışlar nedeniyle farkı çift hanelere çıkarma fırsatını harcadı.

Dördüncü periyot 72-65 temsilcimizin üstünlüğüyle başladı.

Son çeyreğe çok akıllı bir şekilde potaya giderek başlayan lacivert – beyazlılar, Sertaç’ın smacıyla skoru 76-65’e getirdi ve Jasikevicius’a molayı aldırdı.

Son dakikalarda Barcelona farkı kapatmak istese de Efes için hücum ribaundları adeta can simidi oldu. Özellikle Moerman çok fazla skor üretmediği maçta ribaundları ve mücadelesiyle mükemmel katkı verdi.
Maçın sonunda akıllı oyunuyla momentumu rakibine kaptırmayan lacivert – beyazlılar, sezonun çok kritik bir anında 88-86’lık skorla harika bir galibiyete imza attı.

Maç boyunca Larkin’e 9, Micic’e 7 faul yapan Barcelona, ne yaparsa yapsın Efes’in kısalarını durduramadı. İki yıldız toplamda 45 sayıyla oynadı ve Jasikevicius’a cezayı kesti.

Larkin ve Micic’in yanı sıra Koç Ergin Ataman ise maç sonunda verdiği röportajda "Bu takımın geçen yıl başladığı ve birileri tarafından durdurulan tarihi yazacağını düşünüyorum. Bizi yine birileri durdurmazsa sezon sonu şampiyon olacağız.” İfadesini kullanarak kendisinin de havaya girdiğini gösterdi.

Bu sezon ilk 8’de yer alan takımlar karşısında sadece Barcelona’yı yenen temsilcimiz, Katalan ekibine ikinci maçta da acımadı.

Efes’in bundan sonra önünde zorlu bir fikstür bulunuyor. Sırasıyla Olympiakos, Fenerbahçe Beko, Valencia ve CSKA Moskova maçları var. Normal sezonun son 3 maçı ise üst üste gelen Real Madrid, Baskonia ve Milan deplasmanlarıyla noktalanacak.

Seyirci avantajının olmadığı bu sezonda Efes play-off’a formda girerse eleyemeyeceği bir takım yok. Yeter ki herkes Barcelona maçındaki gibi konsantre olsun.

Oturmuş kadrosuyla, yaratıcı oyuncularıyla, mücadeleci uzunlarıyla İspanya’dan müthiş bir galibiyetle dönen Anadolu Efes, sezonun son bölümüne girerken rakiplerine gözdağı verdi.

Sıradaki Haber
Türk futbolunun efsane ismi Suat Mamat
Yükleniyor lütfen bekleyiniz