Detay

Ayhancan Güven ile hedefleri üzerine

17 Ağustos 2020 Pazartesi 16:24 - Son Güncelleme 17 Ağustos 2020 Pazartesi 16:54  |  Kaynak : TRT SPOR

Porsche Supercup'ta yarışan Ayhancan Güven, geçtiğimiz hafta sonu Silverstone'da ilk sırada yer aldı ve dünyaya İstiklal Marşı'nı dinletmeyi başardı. Ayhancan Güven ile hedefleri üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.

Milli pilotumuz Ayhancan Güven, Porsche Supercup'ta yarışıyor ve şampiyonluğun favorilerinden bir tanesi. Bireysel olarak başladığı kariyerine Porsche ve Red Bull'un destekleriyle devam eden Ayhancan, son dönemlerde başarı sayısı artan milli pilotlarımızdan da bir tanesi, gelecek jenerasyonların idol olarak gördüğü isimlerden de biri. 

Ayhancan, motor sporlarındaki yükselişte Kenan Sofuoğlu'nun ve Serkan Yazıcı'nın emeklerinin çok yüksek olduğunu söylüyor. Kendi başarılarıyla birlikte de pilot sayısının giderek artacağını belirtiyor. 

Milli pilot, geçtiğimiz hafta da Silverstone Pisti'nde unutulmaz bir zafer kazandı ve İstiklal Marşı'nı dinletmeyi başardı. 

Ayhancan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

"Silverstone Pisti benim için her zaman önemli olmaya devam edecek. Geçen hafta kazandığımız zaferle de hedeflerimizin devam ettiğini gösterdi. Silverstone'da sürmek ve kazanmak çok keyif verici.

Pist, teknik olarak da özel bir pist. Küçüklüğümden beri hayal ettiğim bir zaferdi Silverstone zaferi. Formula 1 hafta sonlarında seyirci sayıları inanılmaz rakamlara çıkıyor. Orada kazanmak her zaman değerli.

Porsche'ye girdikten sonra kariyer hedeflerim değişti. Porsche markası sizi kariyerinizde farklı noktalara getirebilir. Ben fabrika üzerinden Le Mans 24 saat yarışını kazanmak istiyorum. Belki elektirikli otomobil yarışlarında yer alırım. Ama öncelikli hedefim, Supercup'da başarılı olmak."

Sıradaki Haber
İnfografik: Süleyman Seba
Yükleniyor lütfen bekleyiniz