Detay

Bielefeld ve olmayan transferleri

09 Şubat 2021 Salı 17:51 - Son Güncelleme 09 Kasım 2021 Salı 20:50  |  Kaynak : TRT SPOR

Uluslararası Futbol Araştırmaları Merkezi, 2016'dan bu yana gerçekleşen transferler üzerinden bir rapor yayınladı. Raporun en üst sırasında bildiğimiz ekipler var. Peki en altta? Arminia Bielefeld. Transfere para harcamayan futbol takımı...

Önce yazının başlığındaki “var olmayan şehir” ifadesini açıklamakla başlayalım. Arminia Bielefeld, Almanya’nın küçük şehirlerinden bir tanesi. Toplam nüfusları 350 bin civarında. Haliyle futbol takımı da pek büyük bir bütçeye sahip değil.

Almanya’da öğrencilerin arasındaki jargonda, “var olmayan şehir” olarak anılıyorlar. Sessiz, sakin, gıda üretimiyle ünlü bir bölge. Takımın ismi de Germenlerin Romalıları yendiği bölgeden geliyor: Arminia.

Arminia Bielefeld, bu sezon Bundesliga’daki 17. yılını geçiriyor. Ancak buna rağmen Freiburg, Hoffenheim, Mainz ve Augsburg'dan daha fazla Bundesliga mücadelesine çıktılar. Tam 8 kez de Bundesliga 2’den 1’e yükselmeyi başardılar.


Takım, aslında mali krizden geçti, iyi bir sportif direktör ve yapılanma ile darboğazdan çıkmayı başardı ancak bizim konumuz tipik Alman sistemi değil, Arminia Bielefeld’in olmayan transfer politikası.



Tabii ki bir politikaları var ancak bu politika, para vermemeye dayalı. Sadece vermemek değil, şans da olsa gerek, aynı zamanda satmıyorlar da.

Uluslararası Futbol Araştırmaları Merkezi, 2016 yazından bu yana gerçekleşen transferler üzerinden bir yazı yayımladı. Üst sıralarda Barcelona, Real Madrid, Manchester City var ancak en aşağı baktığımızda Arminia Arminia Bielefeld’i görüyoruz.

Yukarıda kısa hikayesini anlattığımız takım, sadece 2016’dan beri bu yana sadece 2 milyon euro transfer harcaması yaptı, 3 milyon euroluk da oyuncu sattı. 3 milyon euro da kar yaptılar. Mali kriz nedeniyle sıkıntı dönemler geçirdikleri zamanı da bu şekilde atlattılar ancak ilginç olan, harcama yapmazken Bundesliga’ya yükselmiş olmaları.

Aynı listede en çok kar eden takım ise Yusuf Yazıcı, Burak Yılmaz, Mustafa Kapı ve Zeki Çelik’in formasını giydiği Lille… Lille, 191 milyon euro kar etti. 151 milyon euro ile Lyon ikinci, 133 milyon euro ile ise Atalanta 3. sırada…
 

Sıradaki Haber
Frikikten "hat-trick"iyle tarihe geçti; Taşkın Çalış
Yükleniyor lütfen bekleyiniz